130 let
Tina B. Meets MINI Roof Art

Tina B. Meets MINI Roof Art | foto: Reprofoto

Nastartujte svoji starou škodovku a přijeďte si vydražit střechu (a) MINI

Kultura
  •   0:24
PRAHA - V úterý 28. listopadu se uskuteční aukce sedmi umělecky ztvárněných střech vozu MINI z výstavy Tina B. Meets MINI Roof Art v aukční síni a galerii Dorotheum. Část výtěžku bude věnováno na charitativní účely, výtvarnému centru pro postižené děti Sněženka.

Tina B. Meets MINI Roof Art je umělecký projekt navazující na výstavu MINI Roof Art, která proběhla v roce 2008. Letos byla výstava v rámci festivalu současného umění Tina B. Praha, kde sedm umělců z celého světa umělecky ztvárnilo střechy vozu MINI a nově i design pro vůz MINI. Projekt se snaží přinášet umění hlavně lidem a ukázat, že není určeno pouze úzké skupině diváků.

Tina B. Meets MINI Roof Art

Na obrázku: Santiago Montoya: Minirevoluce, Série Velký podvod

Užívání papírových bankovek jakožto základ politické propagandy představuje na milimetr vykalkulované pozadí scény. Národní projekty používají tento prostředek k tomu, aby prodaly své názory a zároveň šířily image nejdůležitějšího ochránce jejich rétoriky. "Velký podvod" naráží na idealizaci těchto projektů a na rozpor s realitou. Neodkazuje ovšem pouze na politiku a nejnovější historické události, ale nahlíží také na budování současných uměleckých hodnot.

Nekonečné možnosti
MINI je spjato s progresivním designem, výtvarným uměním, městskou subkulturou, hledáním nových výrazových prostředků a také jedinečným životním stylem. Pro MINI je a vždy byl charakteristický unikátní design. Navíc díky téměř nekonečným možnostem individuálního provedení interiéru a exteriéru je každé MINI jedinečné tak jako jeho majitel. Jedním z mnoha prvků, kterými je možné vyjádřit tuto jedinečnost, je právě střecha MINI.

MINI, které tento rok slaví své 50. narozeniny, reprezentuje symbol tradice a zároveň je ztělesněním moderního přístupu k životnímu stylu. Limitované edice MINI 50 Camden a MINI 50 Mayfair, které byly při příležitosti 50. výročí připraveny, se obrací za bohatou historií značky a současně vizionářsky hledí do budoucnosti.

Edice jsou pojmenovány po dvojici populárních čtvrtí britské metropole Londýna. Zatímco Mayfair je známá svým intenzivním rozvojem a luxusem, Camden je domovem moderního a kulturně rozmanitého městského životního stylu. Právě tyto vlastnosti reprezentují také dva nové modely MINI, pro něž je typický nejen padesátiletý vývoj ve všech směrech, ale rovněž značný potenciál pro budoucí vývoj.

Více informací a fotogalerie k nalezení třeba zde: www.tina-b.eu/stranka-tina-b-meets-mini-roof-art-17.

Autoři: Lidovky.cz