Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Návrat do Cimérie na ostří meče. Netflix chystá Barbara Conana jako seriál

Kultura

  5:00
PRAHA - Zábavní gigant Netflix chystá seriálovou adaptaci na motivy knižní série Roberta E. Howarda. Zatím není jasné, kdo Conana bude hrát. Nevíme ani přibližné datum premiéry.

Arnold Schwarzenegger v roli Barbara Conana foto: Reprofoto

Podle serveru Deadline uzavřel Netflix smlouvu přímo se společností Conan Properties International vlastnící práva na osvaleného barbara. To Netflixu dává prakticky neomezený přístup k čemukoliv „conanovskému“ a je tak dost dobře možné, že nezůstane jen u jednoho seriálu.

Jde o další akvizici, která umožní Netflixu vytvářet produkty založené na velmi známých jménech literárního světa. Společnost takhle již například získala práva na adaptace románů Roalda Dahla nebo knižní série Letopisy Narnie.

Více informací o Conanovi zatím veřejných není. Očekává se, kdo se role, kterou proslavil ve dvou filmových adaptacích Arnold Schwarzenegger, zhostí.

Spisovatel Robert E. Howard začal povídky o Conanovi vydávat v žánrovém magazínu Weird Stories (Podivné příběhy) v roce 1932. Udává se, že Conan stál za vznikem nového fantasy žánru Sword  & Sorcery (Meč a magie), jenž se vyznačoval akčními a krvavými dobrodružstvími silných hlavních hrdinů.

Conan kromě filmů dostal i deskové hry, komiksy nebo videohry. V přípravě by měl být údajně i nový snímek Legenda o Conanovi, kde by se k roli měl vrátit sám Schwarzenegger. Informací o něm je ale poskrovnu. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!