Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Návrat do světa Harryho Pottera. Ve čtyřech nových knihách si čtenáři zkusí i obranu proti černé magii

Kultura

  18:00
LONDÝN - Nové příběhy se zaměří na jednotlivé magické předměty v Bradavicích. Podle spisovatelky pomohou čtenářům lépe pochopit podstatu například černé magie nebo péče o kouzelné tvory. První dva příběhy vyjdou již 27. června.

Harry Potter foto: Warner Bros.

Nové knihy vycházejí ze série audioknih Harry Potter a historie kouzel a výstavy organizované Britskou národní knihovnou (British Library). Spisovatelka J. K. Rowlingová se na nich ale nepodílela. Půjde spíše o díla kratšího rozsahu, která budou příběhovou formou vysvětlovat pozadí čtyř předmětů vyučovaných na škole čas a kouzel v Bradavicích. Půjde  o kouzla a obranu proti černé magii, bylinkářství a lektvary, péče o kouzelné tvory, a věštění s astrologii.

Nicholas Hooper složil hudbu k filmu Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter na koštěti

První dvojice - kouzla a obrana proti černé magii s bylinkářstvím a lektvary - vyjde již 27. června.  O ilustrace se u všech knih postará malíř Rohan Daniel Eason, který běžně ilustruje dětské knihy. nutno dodat, že knihy vyjdou alespoň zatím jen v elektronické formě (jako e-booky) za cenu okolo 60 korun za kus. I když se na nich nepodílí sama Rowlingová, zájem je obrovský

Zpět do kina?

Daniel Radcliffe, představitel titulární filmové role, by zase rád viděl předělaného Harryho Pottera jako televizní seriál. „Je mi jasné, že nejsem poslední Harry Potter, kterého za svůj život uvidím. Vždyť už teď máme další,“ sdělil herec, který přímo naráží například na divadelní hru Harry Potter a Prokleté dítě, kde Harryho ztvárnili herci Jamie Parker a Gareth Reeves.

Právě příběh Harry Potter a Prokleté dítě, který vyšel i knižně formou divadelního scénáře (česky 2016, Albatros) je horkým kandidátem na zfilmování. Před časem na veřejnost unikl filmový plakát, který se tvářil opravdově a fanoušky navnadil. Šlo ale pouze o zdařilý podvod. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.