Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Návštěvníci Pražského jara se setkali s dokonalostí

Takový hlas Praha ještě neslyšela – nebo už dlouho ne. I když si čeští diváci mohli tenoristu Juana Diega Flóreze užít pri živých přenosech z newyorské MET, zážitek z pražského Rudolfina byl ještě mocnější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jap

18. 5. 2009 11:44
Jenom se nam z toho Florese devenko nepodelejte.

Kdyz uz pisete 3/4 stranky o J D Floresove koncertu, mohla byste nam take napsat co zpival. Take mu nemusite az tak tak 100% lezt do zadku, on to ani nepotrebuje. je povazovan nyni za vedouciho svetoveho tenora, po smrti Pavarottiho, i kdyz jeho hlas je trochu jiny, lehci, vice lirycky ne tak mohutny jako hlas Pavarottiho , kdyz on byl ve vrcholne forme pred 20, 30 lety. Takze na role z klasicke opery jako knize z Rigolette, nebo Radames z Aidy neni Flores hlasove ani postavou nejvhodnejsi vyber , i kdyz to vyzpiva perfektne. Nedavno zpival knizete v Rigolettovi v Berlinske opere a trochu ho kritizovali, ze to nebylo moc presvedcive, take tomu moc nepridala moderni inscenace.,

Nikdy a nikde jsem zatim neslysel a necetl, , ze by se Flores choval nejak nevhodne, neprofesionalne, jako primadona, on se nepotrebuje s nikym dohadovat, je o nej obrovsky zajem a je obsazen na nekoli let dopredu a urcite klade vysoke pozadavky na sebe a i na vsechny ty s kym spolupracuje, protoze to divaci od nej ocekavaji a zavisi na tom jeho reputace.

V soukromem zivote je to spise takovy skromny sympaticky jihoamericky kluk , je mu 32, 33 let . Momentalne je asi nejlepe placeny opernim zpevakem ve svete a nebo se tomu priblizuje. Nedavno se doma v Peru ozenil s velice hezkou nemeckou hereckou , a byla z toho v celem Peru velka slava, svatbu prenasela statni televize a ucastnil se i prezident zeme..

0 0
možnosti

luciano

18. 5. 2009 19:43
hrubky

Ahoj, ode zdi ke zdi. Slecna napsal lehce neprofesionalni recenzi, pokud se vubec ten jeji text da takto nazvat. A ty jsi se rozhorcil, byl jsi lehce vulgarni a napsal jsi drby. A v textu mas hrube chyby - lyricky. I chyby mensiho kalibru. Ony ty hudebni recenze u nas jsou na mizerne urovni, vice nez povetsinou. A zurnalistika upada i na znalosti ceskeho jazyka. Tak jen tak. Ti saluto! Vincero!

0 0
možnosti