Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dospělejší pokračování kultovní pohádky. Ledové království 2 se představuje v první dlouhé ukázce

Kultura

  16:15
LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ - Kde vzala Elsa magické schopnosti? Aby odhalila jejich podstatu, musí se spolu se svou sestrou a kamarády vydat na nebezpečnou pouť na sever. Možná přitom také zjistí, co se kdysi dávno stalo s jejími rodiči. První plnohodnotná ukázka propojuje temnější ladění a působivou magii. Snímek se dočká české premiéry 11. listopadu.

Elsa, Anna a Kristoff. Oblíbení hrdinové se vrátí i v druhém Ledovém království. foto: DISNEY

Když se jakéhokoliv dítěte zeptáte na nejoblíbenější pohádkovou princeznu, je tu velká šance, že odpověď bude Elsa nebo Anna. První díl Ledového království se stal fenoménem, ale na pokračování si diváci počkali dlouhých šest let. Jak zestárlo jeho původní publikum, tak dospěl i příběh. Alespoň podle ukázky. 

Herečka Kristen Bellová, hlas princezny Anny, již dříve prohlásila, že Ledové království 2 nebude typickým pokračováním příběhu jedničky, ale spíše „příběhem, který musí být odvyprávěn“ a pouze v něm figurují stejné postavy jako v prvním dílu.

Scenáristé údajně přišli nejdříve s koncem a filmu a  kolem něj vystavěli celý zbytek. „Příběh je to skvělý. Trvalo jim to dlouho vymyslet, protože si nejdříve museli ujasnit, co vlastně chtějí říct a jakým způsobem. Myslím, že se jim to nakonec povedlo,“ dodala v rozhovoru Bellová. Spekuluje se ale o tom, že jedním z motivů příběhu bude homosexuální romance princezny Elsy (hlas jí propůjčila herečka Idina Menzelová).

Anna a Olaf. Snímek Ledové království 2. Režie: Chris Buck, Jennifer Leová
Elsa se střetává s vodním koněm. Snímek Ledové království 2. Režie: Chris Buck,...

Společnost Walt Disney překonala v tržbách všechny odhady. Nejvíce peněz zůstává v zábavních parcích

K projektu jsou upsaní všichni herci z prvního dílu kromě Santina Fontany, představitele zlého Hanse. Herce doplní Evan Rachel Woodová (Konspirátor, seriál Westworld) a Sterling K. Brown (Tohle jsme my, Black Panther) v zatím blíže neupřesněných rolích.