Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Neckář v Praze zahájí turné k albu Dobrý časy

Kultura

  16:53
PRAHA - Zpěvák Václav Neckář v pražském Švandově divadle zahájí speciální turné ke albu Dobrý časy, které je už třetí týden nejprodávanější nahrávkou v České republice.

Václav Neckář foto: Lidové noviny

Pouze na čtyřech koncertech Neckář vystoupí s tvůrci úspěšného alba Jaromírem Švejdíkem, Dušanem Neuwerthem a dalšími hudebníky, kteří se podíleli na jeho natáčení.

ČTĚTE TAKÉ:

Druhé vystoupení se ve Švandově divadle uskuteční 28. května, 5. června Neckář zazpívá v brněnském klubu Fléda a o den později v Moravském divadle v Olomouci. Album Dobrý časy s hitem Půlnoční, který se na vyhlášení Cen Anděl 2011 stal vítězem v kategoriích Skladba a Videoklip roku, vyšlo na konci dubna.

Duet s Lenkou Dusilovou

O texty se na desce výhradně postaral Švejdík ze skupiny Priessnitz, společné jsou aranže. Nahrávka, mix a produkce byla naopak v rukou Neuwertha. Ve studiu s vokály pomohl Neckářův bratr Jan. Na desce je mimo jiné duet Na Rafandě s Lenkou Dusilovou, který se v těchto dnech stal rádiovým hitem.

Neckář prostřednictvím hitu Půlnoční ze soundtracku k filmu Alois Nebel v loňském roce zažil nečekaný návrat na hudební scénu. Se skupinou Bacily, z jejíž původní sestavy v ní působí Jan Neckář a Ota Petřina a která slaví 40 let od svého vzniku, vystoupí i na řadě letních festivalů.

Přitom Neckáře v roce 2002 postihla mozková mrtvice, na scénu se vrátil po roční rekonvalescenci.

Autoři: ,