Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

NEJ HITY: Hutkovi bylo líto Havla. Tak mu napsal píseň

Psal se rok 1977. V Anglii byla vydána přelomová punková deska Never Mind The Bollocks,Here’s The Sex Pistols, v tehdejším Československu manifest Charta 77. Jedním z autorů a prvních signatářů byl Václav Havel
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Orlík

15. 6. 2011 14:12
Jestli Nohavica někomu ublížil, nevím.

A nevíte to ani vy, mnozí, kteří ho tady obhajujete. Já Nohavicu nezatracuju, ale taky neobhajuju. Je třeba si ale uvědomit, že z dnešního hlediska byla doba do roku 89 něco nevídaného, že člověk nikdy neví, jak by se zachoval on, kdyby se dostal do podobné situace. Dnes je tady spousta takydisidentů a taky hrdinů, kteří to o sobě peohlašují. Ale jediné, ci dělali, že seděli na pivisku a nadávali na bolševika. Jako třeba já. Jenže já ze sebe nedělám žádného disidenta, tím méně hrdinu. Jediné dvě věci, na které jsem hrdý, že jsem odmítl podepsat antichartu a že jsem byl členem Jazzové sekce. To samo o sobě nestačí na to, abych se vychloubal bojem proti bolševikovi. Vy, všichni, co tu diskutujete, víte o Nohavicovi prd, stejně, jako já. Jestli to někdo ví bezpečně, tak Nohavica sám a jeho vyslýchající estebáci. Takže takové pindy, jako názor, že je vinen nebo naopak nevinen, jsou jen výstřelem do tmy.  Ale že je Hutka druhořadý písničkář, žijící ze dvou, tří písní, které napsal a které téměř zlidověly, je jisté. Na druhé straně a ni to není málo. Jsou autoři, známější, než Hutka, kteří vystačí celý život s naprostým hnojem.

0 0
možnosti

J. Veverka

15. 6. 2011 15:04
Re: Jestli Nohavica někomu ublížil, nevím.

Vážený,

asi toho moc nepamatujete, což nemusí být vaše chyba, ale v letech tak 1968 až do své nucené emigrace byl Hutka zdaleka nejoblíbenější písničkář, který napsal ne tři, ale desítky velmi dobrých písniček. Fakt je, že v poslední době je trochu mimo,ale udělal toho dobrého dost. Co se Nohavicy týče - trapné je především jeho vykrucování a neochoty se otevřeně vyjádřit, jak to vlastně bylo.

0 0
možnosti

T. Valtera

15. 6. 2011 13:43
Hutka

je skutečně člověk na nic! Poslouchat se to nedá a tak kope kolem sebe! Chtěl bych ho mít doma a celé dny poslouchat ty šprky u cigára o komunistech a všeho kolem! To musí být na špagát!

0 0
možnosti

P. Sulc

15. 6. 2011 18:27
Re: Hutka

Asi mate pravdu. Pamatuju ze Hutka, v emigraci, se sam navazel do emigrantu. A proc to? Inu, emigranti si nekupovali jeho knizky, ktere v zahranici vydaval, to byl ten jejich hrich.

0 0
možnosti

F. Barták

13. 6. 2011 13:09
Udavač z Těšína

Docela by mě zajímalo, jak přišel na toho Nohavicu. Na nohavicových stránkách je spis ohledně výslechu na státní bezpečnosti . . nějak mně z toho neplyne, že by Jarek spolupracoval . . . Pokud vím, v  devadesátých letech měl zakázanou činnost . . .

0 0
možnosti

J. Vargulič

13. 6. 2011 7:11
Takže...

to napsal pár metrů odtud v baráku na dvoře našeho dvojdomu..Už sem ovšem nejezdí, před pár lety jeho mamninka umřela..´Bydlí tu úplně jiní lidé a zpívají se úplně jiné písně..

0 0
možnosti