130 let

Učenec ve studovně, jediné Rembrandtovo dílo, které Česko vlastní. | foto: NG

Největší výstava pokračuje. Národní galerie prodlouží Rembrandta do 21. března

Kultura
  •   17:00
PRAHA - Národní galerie Praha prodlouží výstavu maleb a dalších prací slavného malíře Rembrandta van Rijna do 21. března. Výstava v paláci Kinských nazvaná Rembrandt: Portrét člověka začala 25. září a měla trvat do konce ledna. Kvůli nejpřísnějším opatřením proti koronaviru je od 27. prosince pro veřejnost uzavřená.

V paláci Kinských je vystaveno 10 maleb a přes 50 prací slavného malíře. Výstava měla původně začít na jaře, její otevření bylo ale kvůli šíření nemoci covid-19 přesunuto na září. V prosinci byla mezi pěti výstavami, které měly výjimku ze zákazu otevření. Ostatní galerie a muzea musely zavřít od 18. prosince.

Výstavní událost roku. Národní galerie zahájila nedávno v pražském paláci...
Vzácný autoportét renesančního malíře Rembrandta van Rijna se dnes na aukci...

Výstavu NGP připravila ve spolupráci s Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud v Kolíně nad Rýnem. Díla zapůjčily instituce jako Metropolitní muzeum v New Yorku, Londýnská Národní galerie, madridské Prado, Rijksmuseum v Amsterdamu či vídeňská Albertina. 

Výstava byla ústředním loňským projektem NGP. Bývalá ředitelka galerie Anne-Marie Nedoma před jejím otevřením řekla, že tolik významných uměleckých děl Rembrandta i jeho souputníků lidé v Praze ještě neviděli.

Autor: ČTK