Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nelehký život agentky FBI. Na televizní obrazovky přichází seriál Nezvěstná

Kultura

  6:00
Poté, co byla v nepřítomnosti prohlášena za mrtvou, musí agentka FBI znovu získat zpět svou rodinu a identitu a dokázat svou nevinu ze série vražd, i když je hlavní podezřelá. Očekávaný americký kriminální seriál Nezvěstná má svou českou premiéru ve středu 11. října ve 21:00 na televizi AXN. Sériál poběží každý týden do poloviny prosince.

Kriminální seriál Nezvěstná (2017). foto: AXN

Agentka FBI Emily Byrneová (Stana Katicová) během stíhání jednoho z nejznámějších seriálových vrahů v Bostonu zmizí beze stopy a je prohlášena za mrtvou. O šest let později je nalezena v zajetí a nepamatuje si, kdo ji unesl a mučil.

Kriminální seriál Nezvěstná (2017). Plakát.
Kriminální seriál Nezvěstná (2017).

Policie našla skutečnou mrtvolu v parku, kde se natáčel seriál BBC o sériových vraždách

Emily rozplétá tajemství svého únosu a zároveň se snaží znovu spojit se svou rodinou, která se v její nepřítomnosti posunula v životě dál. Její manžel a kolega z FBI Nick (Patrick Heusinger) nyní zápasí s pocitem viny, kterou si dává za to, že přestal Emily hledat a že k ní opět objevuje ztracené city, přestože je nyní ženatý s jinou ženou.

Ve chvíli, kdy se zdá, že Emily obnoví vztahy s Nickem a svým odcizeným synem Flynnem, stane se hlavní podezřelou z řady šokujících vražd. Nick dostane nepředstavitelný úkol: Vzít Emily do vazby.

Aby dokázala svoji nevinu, je Emily donucena utéct. Ale čím blíž rozluštění případu se ocitá, tím většímu nebezpečí vystavuje sebe samu i svou rodinu. Dokáže Emily utéct stínům minulosti? Podaří se jí prokázat svou nevinu dřív, než bude pozdě? Může zjistit pravdu o svém únosu?

Nezvěstná

Seriál Nezvěstná je původním seriálem vyrobeným Sony Pictures Television (SPT) a produkovaným firmou Masha Productions.

Seriál má 10 dílů, každý v délce 60 minut.

Výkonný producent a režisér: Oded Ruskin (False Flag; Beauty and the Baker)

Výkonná producentka: Stana Katicová

Výkonný producent: Matt Cirulnick

Výkonná producentka: Julie Glucksmanová

Výkonná producentka: Maria Feldmanová (Fauda; Homeland)

Podle pilotního scénáře původně napsaného Gaiaou Violoovou (it. Gaia Violo)