Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nelíbí se vám Nová scéna? Podívejte se, jak by mohla vypadat

Nová scéna Národního divadla by mohla dostat novou vizáž. Jednu z nejkontroverznějších budov, kterou tvoří tisíce skleněných tvárnic, dostali za úkol přeměnit mladí architekti. Vítězný návrh patří Jiřímu Maturovi. Realizovat se ale zatím nebude.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Černík

23. 3. 2010 17:47
TATO "SCÉNOGRAFIE" NIKOLI ARCHITEKTURA

je asi tím nejtrapnějším způsobem , jak něčemu nasadit zcela falešnou masku a s prominutím  dělat z prdu kuličku.

Je evidentní , že skoro všechny a hlavně oceněné návrhy jsou svou podstatou reminiscencemi  na Kaplického organickou archiekturu . Překvapuje mne, že se nenašel návrh, který by omotal do nafukovacího šlemu i starou budovu ND .

Je to unikát české blbosti - vynalézt živou a samostatně žijící  FASÁDU - NĚJAK POVĚŠENOU NA OBJEKT  A TOUTO BANDÁŽÍ ZCELA POPŘENÝ - TO NENÍ ARCHITEKTURA , TO JE MAXIMÁLNĚ KLAUSURA Z DÝZAJNU  a ještě na velmi sporné téma. A HLAVNĚ , ŠLO O SOUBOJ NĚKOLIKA GRAFICKÝCH SOFTWÉRŮ , JEJICHŽ VLASTNOSTI  GENEROVALY "NÁPADY" SOUTĚŽÍCÍCH , KTERÉ BYLY VLASTNĚ VEŠKERÉ ŽÁDNÉ. Kdyby nešlo o produkt počítačové grafiky  a soutěžící by byli bez PC  a plotrů , měli k dispozici tužku a barvy - to by bylo pokoukáníčko!!!!!???

Pokud by součástí fasády  byly skryté dvě protiběžné  skateboardingové dráhy -tobogány , snad by to jako projekt Járy d Cimrmana bylo možno prezentovat v bludišti Petřínských zrcadel. Takto - jsme zase světoví , jako se zbouráním Denisova nádraží . --- Naprosto neakceptovatelné, je to degenerát úlohy architekta a popřením smyslu a obsahu pojmu ARCHITEKTURA .

0 0
možnosti