Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nepolapitelný Pérák se zjeví na Smíchově

Kultura

  10:06
PRAHA - Do smíchovské MeetFactory v neděli večer zavítá slavný Pérák. Divadelní inscenaci o jediném českém superhrdinovi, který na pružinových botách bojoval proti nacistickým okupantům, ztvární divadelní spolek VOSTO5.

Český superhrdina za dob protektorátu Pérák foto: Honza BažantReprofoto

Premiéra nového představení režiséra a herce Jiřího Havelky se koná v rámci letošního ročníku divadelního Festivalu 4+4 dny v pohybu.

Celý název představení zní "Kauza Pérák. Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!" a divadelníci v něm po svém hravě interpretují české dějiny. Na pozadí reálných historických událostí totiž rozvíjejí příběh fiktivní odbojové skupiny - české Ligy výjimečných.

Kauza Pérák nabídne podívanou, jež v sobě kombinuje prvky nového cirkusu a bojových umění s poetikou autorského divadla a komiksu. Napůl smyšlenými a napůl reálnými vztahy budou aktéři hledat nové a nečekané souvislosti.

Letošní 16. ročník divadelní přehlídky 4+4 dny v pohybu do 22. října nabídne kromě divadla také taneční inscenace, venkovní performance, kabaret, přednášky či výstavu současného umění.

Festivalový program nabídne nejen MeetFactory, ale také divadlo Archa nebo chátrající budova Ústředí lidové umělecké tvorby (ÚLUV). Jedna z festivalových akcí se odehraje také na fotbalovém stadionu Bohemians 1905 ve Vršovicích.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!