Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Netflix musí dezinfikovat. Mám koronavirus, přiznal herec Hivju z pokračování Zaklínače

Kultura

  12:09
LONDÝN - Natáčení druhé série seriálového hitu Zaklínač bylo kvůli koronaviru již odloženo. Herec Kristofer Hivju na Instagramu nedlouho poté přiznal, že mu vyšly pozitivní testy na koronavirus. Společnost Netflix oznámila, že zajistila vydezinfikování filmových studií. Hivju není jediný herec - koronavirus už mají i Tom Hanks nebo Idris Elba.

Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju). foto: HBO

Norského herce Kristofera Hivju mají diváci v povědomí hlavně jako zrzavého válečníka Tormunda Obrozhouba ze seriálu Hra o trůny. V druhé sérii Zaklínače dostal roli Nivellena, netvora ze Sapkowského povídky Zrnko pravdy

Toulat se s Divokými a vzpomínkami po drsném severu, to je osud Jona Sněha...
Jon Sníh opouští zlovlka Ducha, kterého nechává na severu v péči Tormunda...

Hivju má podle svých slov jen mírné nachlazení a léčí se v domácí izolaci. Zároveň apeluje na své fanoušky, aby byli extrémně obezřetní. 

Natáčení seriálu bylo z příkazu Netflixu zastaveno na dva týdny. Probíhalo ve studiích Arborfield v západním Londýně. „Produkci seriálu jsme zastavili ještě předtím, než jsme toto zjistili. Jako bezpečnostní opatření jsme ale celá studia okamžitě zavřeli a zajistili jejich důkladnou dezinfekci,“ uvádí Netflix v emailové zrpávě magazínu Deadline.

„Jsme v kontaktu se všemi, kdo s jedincem (v době poslání e-mailu se ještě nevědělo, že je jím Hivju, pozn. aut.) přišli do styku. Doporučili jsme štábu, aby dodržoval čtrnáctidenní karanténu, sledoval svou tělesnou teplotu a jakékoliv symptomy hlásil lékařům,“ píše se v emailu dále.

Hivju není jediným hercem s koronavirem. Nemoc jako první oznámil Tom Hanks. V pondělí vyšel test pozitivní i Idrisu Elbovi. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Greetings from Norway! Sorry to say that I, today, have tested positive for COVID19, Corona virus. My familiy and I are self-isolating at home for as long as it takes. We are in good health - I only have mild symptoms of a cold. There are people at higher risk for who this virus might be a devastating diagnosis, so I urge all of you to be extremely careful; wash your hands, keep 1,5 meters distance from others, go in quarantine; just do everything you can to stop the virus from spreading. Together we can fight this virus and avert a crisis at our hospitals. Please take care of each other, keep your distance, and stay healthy! Please visit your country's Center for Disease Control's website, and follow the regulations for staying safe and protecting not just yourselves, but our entire community, and especially those at risk like the elderly and people with pre-existing conditions. @grymolvaerhivju #fightcorona #solidarity #takecare #folkehelseinstituttet Thanks to @panoramaagency

Příspěvek sdílený Kristofer Hivju (@khivju),

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!