Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Netflix odložil premiéru seriálu. Punisher až příliš připomíná střelce z Las Vegas

Kultura

  16:00
Na očekáváný seriál Punisher z produkce společnosti Netflix si diváci budou muset ještě počkat. Komiksový hrdina totiž s oblibou střílí z různých zbraní a to i z oken. Tím připomíná střelce z Las Vegas, který v neděli zabil 59 lidí. Společnost se rozhodla premiéru seriálu odložit. Není to první podobný případ.

Jon Bernthal jako Punisher. foto: Netflix

Komiksový antihrdina Punisher od studia Marvel je pravým opakem kladných zachránců světa, jako je třeba Superman. Na spravedlnost má vlastní názor - se zločinci si účty vyřizuje olovem a výbušninami. V seriálovém světě se objevil v druhé sérii Daredevila, také z produkce Netflixu. Postava, kterou si zahrál Jon Bernthal (Baby Driver, Živí mrtví), měla u diváků takový úspěch, že se jí Netflix rozhodl věnovat vlastní seriál.

Nový seriál tvůrců Hry o trůny ‚Konfederace‘ dělí Ameriku. Zobrazí legální moderní otroctví

Počítalo se s tím, že seriál bude mít premiéru už teď v polovině října. Netflix měl definitivní datum oznámit na akci Comic Con v New Yorku (trvá od 5. do 8. října). Na festivalu pro komiksové nadšence se ale Punisher kvůli střelci z Vegas vůbec neobjevil. Metody komiksové postavy totiž až nápadně připomínají způsob, kterým Stephen Paddock na festivalu country hudby zastřelil 59 lidí a více než pět stovek dalších zranil.

Seriál se tak posouvá na neurčito. Podle magazínu Newsday ale vyjde pravděpodobně ještě letos. V úvahu připadá nejspíše konec letošního podzimu.

Nejde o první podobný případ. Televize TNT se loni rozhodla posunout premiéru třetí řady svého seriálu Poslední loď. Důvodem byl střelec v americkém Orlandu, který v tanečním klubu zabil 49 lidí. Třetí řada seriálu totiž obsahovala scénu přestřelky právě v tanečním klubu.