Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nick Cave se v květnu vrátí do Prahy, představí nové album Ghosteen

Kultura

  13:14
V Česku mimořádně populární australský zpěvák a hudebník Nick Cave bude se svou kapelou The Bad Seeds koncertovat v Praze 30. května příštího roku. Přijede v rámci turné na podporu alba Ghosteen, jež elektronicky vyšlo před pár dny.

Primavera Sound 2018: Nick Cave And The Bad Seeds foto: Eric Pamies

Nové evropské turné Nicka Cavea a The Bad Seeds obsáhne devatenáct zemí včetně šesti koncertů ve Velké Británii. Pražská zastávka se uskuteční 30. května 2020 v O2 areně. Vstupenky v cenovém rozmezí 1290 Kč - 1990 Kč budou v prodeji od 25. října v 10 hodin u prodejců Ticketmaster a Ticketportal, oznámila agentura Fource Entertainment, jež koncert pořádá.

Nick Cave & The Bad Seeds.
Nick Cave

Sedmnácté album Nicka Cavea and The Bad Seeds Ghosteen vyšlo digitálně 4. října, na CD a vinylu vyjde 8. listopadu. Je možné ho objednat předem na nickcave.com/ghosteen. Některými fanoušky i kritiky bylo nadšeně přijato jako jedno z nejlepších alb kapely.

„Jiní recenzenti Caveovi - podle mého názoru právem - mírně vytýkají důraz na text na úkor množství nosných hudebních nápadů. Každopádně bude zajímavé slyšet, jak bude hudba z alba, nahraného mimochodem bez bicích, znít naživo a jak si v programu koncertu porozumí se staršími Caveovými skladbami,“ říká redaktor kulturní rubriky LN Ondřej Bezr.

Nick Cave v České republice naposledy koncertoval v říjnu roku 2017 v O2 areně v rámci turné k minulé desce Skeleton Tree. Poprvé zde s kapelou The Bad Seeds koncertoval roku 1992 ve velkém sále pražské Lucerny.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!