Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

No Name se vydává na koncertní šňůru

Kultura

  14:32
Praha - Slovenská kapela se 9.března vydá na turné po Čechách a Slovensku. Koncerty začnou v Prešově a 5. dubna se přesunou do Čech.

Slovenská kapela představí své nejnovější album. foto: Reprofoto

Kromě písní z nejnovějšího alba s názvem Čím to je?! mají na vystoupeních zaznít i starší hity.  "Bude se na co dívat, protože na tom (přípravě turné) děláme již od poloviny října. Jsme velice natěšení, protože kapela No name vyráží na turné po dvou letech; tak snad to bude všude plné a úžasné," řekl dnes ČTK zpěvák skupiny Igor Timko.  No name má pro své fanoušky připravený dvouhodinový program nejnovějších písní i starších skladeb. Koncerty mají zpestřit pyrotechnické a světelné efekty. Na Slovensku bude předskokanem slovenská kapela Stereo, v Česku česká zpěvačka Helena Zeťová. "Těšíme se na kolegy, bude to určitě velká jízda," dodal se smíchem Timko.

Kapela do 30. března navštíví celkem 12 slovenských měst, mezi nimi Martin, Banskou Bystrici, Žilinu, Bratislavu a Košice. Za řekou Moravou startuje No name v Plzni, pak zavítá do Olomouce, Ostravy, Brna a dalších měst. Poslední zastávkou má být Praha.  "Snažíme se pozvednout úroveň koncertování, minimálně na tou středoevropskou. To znamená, že všechno je přesně připraveno, scénář, režie. Je tam i nádherný prostor pro improvizaci, protože každý koncert je jiný. Je to tvůrčí činnost," dodal zpěvák.

Skupina loni vydala zatím své poslední, v pořadí již páté album Čím to je?!, které se nahrávalo ve studiu Petra Jandy. Jak dnes Timko řekl, zatím se CD jeví jako jejich nejúspěšnější: v
obou zemích se prodalo více než 30.000 nosičů.
Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...