Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Novinka od tvůrců Lajny. Seriál sKORO NA mizině s humorem ukáže potíže herců a tvůrců

Seriál sKORO NA mizině (2020). Režie: Vladimír Skórka. foto: SKORO NA MIZINĚ

Tvůrci úspěšného on-line seriálu Lajna připravili seriál sKORO NA mizině, který s humorem popisuje situaci herců ode dne, kdy byla zavedena karanténa. První epizoda díla, jehož děj vychází ze snoubení reality a fikce, bude na youtube uvedena 22. dubna.
  12:00

„Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní - jak už napovídá sám název seriálu - skoro na mizině,“ uvedl režisér Vladimír Skórka.

Seriál sKORO NA mizině (2020). Režie: Vladimír Skórka.
Seriál sKORO NA mizině (2020). Režie: Vladimír Skórka.

Prvotní nápad vznikl na konci března a již 10. dubna byla natočena první epizoda. V seriálu se představí nejen herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři. Moravskou část v první epizodě doplnil Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Michal Suchánek, Jana Bernášková a Rudolf Merkner.

„Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu. Zároveň jsme tak trochu navázali na předešlou spolupráci, kdy jsem s Vláďou Skórkou točila seriál Hasiči,“ sdělila Bernášková, která ocenila i to, že mohla pracovat z pohodlí své chalupy.

Stejně jako ostatní pražští herci Bernášková v seriálu hrála přes aplikaci Face Time umožňující videokonferenční hovory. „Tento typ režírování jsem zažil poprvé. Bylo to dost neobvyklé a o to více zajímavé,“ podotkl Skórka, který stejně jako celý štáb pracoval bez honoráře. „Michal Suchánek se dokonce nabídnul, že v seriálu nejen zahraje, ale že nám pomůže napsat scénář, což nám s Martinem Šimičkem velice pomohlo, protože času bylo strašně málo,“ dodal.

Sitcom na pozadí koronavirové pandemie připravuje i Česká televize, která oznámila natáčení seriálu Láska v čase korony. Natáčí se s robotickými kamerami a s minimálním štábem, na scéně jsou spolu jen herci, kteří žijí ve společné domácnosti, a mezi ostatními herci je při natáčení bariéra, například dveře. Scénář i organizace natáčení vzniká během telekonferencí a ve vysílání ČT se seriál objeví od 27. dubna.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!