Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Objekty touhy mají uspět v hale

Kultura

  10:17
PRAHA - Zítřejším koncertem v pražské Sazka Areně završí kapela Monkey Business halové turné k albu Objekty touhy a jiné komplikace. Proč se rozhodli přidávat k výpravné podívané svoji novou desku ke vstupence zdarma, vysvětluje kapelník Roman Holý.

Oblíbená stylizace. Monkey Business pózují na fotografiích k nové desce Objects Of Desire And Other Complications. foto: SonyBMGReprofoto

Uniformy ve stylu diktátorů z banánové republiky, za které by se nemusel stydět ani Freddie Mercury, zpěvák proslulých Queen, průhledné nástroje včetně bicích a kláves, stylizované projekce a dekorace, pyrotechnika. To vše čeká návštěvníky zítřejšího koncertu v Sazka Areně.

Za možnost uspořádat výpravnou podívanou po českých halách vděčí Monkey Business silnému sponzorovi turné, ovšem bonus v podobě nové desky přidávané zdarma ke vstupence je příznakem doby, v níž je cédéčko spíš než prodejním zbožím pozvánkou na koncert nebo vzpomínkou na něj.

Na hospodské vytahování se stačí Lucerna

Klávesista a skladatel Roman Holý touto situací moc nadšený není. „Mám pocit, že by jakýkoli pracující člověk měl za svou práci dostat přiměřeně zaplaceno. Představa, že se kapela lopotí půl roku s deskou a nemá z toho ani vindru je tedy dost děsivá,“ vzteká se.

„Na základní škole nás učili,že v komunismu bude mít každý vše zadarmo, ale že to zažijeme i v kapitalismu, to jsem nečekal.“ Deska zdarma podle něj dost přesně odráží situaci, kdy je na jednu stranu zájem o stále dražší vstupenky na koncerty, lidé ale rozhodně nehodlají utrácet za desky, které jsou vlastně k mání zdarma.

„Za rohlíky a košile utrácet musí, ty se zatím vypalují těžko, ale ono se časem určitě něco vymyslí,“ glosuje to ironicky Holý s tím, že hudba ani kapely se stahováním z internetu ani vypalováním samozřejmě nezahynou. „Jen se jim bude hůř pracovat,“ dodává.


Další podrobnosti o zítřejším koncertu
Monkey Business v Sazka Areně
si přečtěte v dnešním vydání deníku
Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...