Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Oceněná Poupata se vracejí do kin

Kultura

  12:20
PRAHA - Zatím jen zhruba deset tisíc diváků vidělo v kinech debut scenáristy a režiséra Zdeňka Jiráského Poupata. Vzhledem k tomu, že tento snímek o víkendu získal čtyři České lvy včetně toho za nejlepší film, rozhodla se distribuční společnost Bontonfilm nasadit tento titul znovu do kin.

Vladimír Javorský ve filmu Zdeňka Jiráského Poupata

Poupata získala v sobotu Českého lva za nejlepší film pro producenta Viktora Schwarcze, za nejlepší režii pro Zdeňka Jiráského, za nejlepší kameru pro Vladimíra Smutného a za nejlepší herecký výkon v hlavní mužské roli pro Vladimíra Javorského.

ČTETE TAKÉ:

"V Praze bude uveden od 8. března v multikině CineStar Anděl. Diváci ho budou moci vidět i v Biu Oko a 17. a 18. března v pražském kině Mat. Ve druhé polovině března Poupata nasadí i kino Světozor," oznámila mluvčí tohoto snímku Helena Hejčová.

Vánoce na pokraji katastrofy. Matka Kamila, syn Honza, těhotná dcera Agáta, hráčskou vášní posedlý otec Jarda a jejich nečekaná návštěvnice věští z olova budoucnost.

Nejlepší český film roku 2011 podle verdiktu České filmové a televizní akademie budou moci podle ní zhlédnout i zájemci mimo Prahu. Například v Olomouci, Jablonci nad Nisou, v Uherském Hradišti, Náchodě a Kopřivnici. "Další kina a termíny uvedení jsou v jednání," dodala Hejčová.

Poupata

Sociálně laděný snímek Poupata líčí svět zoufalých vztahů a charakterů, jehož hrdinové touží vymanit se ze svazujícího prostředí i vlastních návyků a žít lepší život. Hlavní role v něm ztvárnili Vladimír Javorský, Malgorzata Pikusová z Těšínského divadla, Marika Šoposká a Josef Láska.

Autoři: ,