Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ochránce Gothamu. Batman v podání Roberta Pattinsona se představuje v prvních záběrech

Kultura

  18:00
GOTHAM/LOS ANGELES - Oznámení, že roli Temného rytíře získal herec Robert Pattinson (sága Stmívání, Maják), se na sociálních sítích s přílišným pochopením nesetkalo. Fanoušci nyní dostali možnost vidět nového Batmana na záběrech z kamerových zkoušek. Bude Pattinson důstojným hrdinou? Batman by se měl dočkat premiéry někdy v červnu příštího roku.

Robert Pattinson jako Batman. záběry z kamerové zkoušky. foto: YouTube

Nový Batman nebude úplně klasickým akčním filmem, ale spíše temnou noirovou detektivkou. Tomu odpovídají i první záběry z kamerové zkoušky, které podtrhuje temná hudba skladatele Michaela Giacchina.

The Batman - Camera Test from Matt Reeves on Vimeo.

Snímek si vzal do parády režisér a scenárista Matt Reeves (Monstrum, Válka o planetu opic). Spolu s ním scénář napsal i hollywoodský nováček Mattson Tomlin. Film o Batmanovi musí být z pravidla skvěle obsazený a ani novinka není výjimkou. Diváci pro Roberta Pattinsona uvidí Jeffreyho Wrighta, Zöe Kraviztovou, Colina Farrella, Johna Turturra nebo Andyho Serkise. 

Snímek Batman a Robin. Batman (George Clooney) a Robin (Chris O´Donnell)
Snímek Batman a Robin. Batman (George Clooney) a Robin (Chris O´Donnell)

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...