Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Online festival Lux Film Days láká na to nejlepší z evropské kinematografie zdarma

Kultura

  15:00
PRAHA - Druhá strana naděje, Odložený případ: Hammarskjöld nebo Šťastný Lazzaro. To je jen ochutnávka z filmového festivalu Lux Film Days. Celoevropské filmové dny Lux Film Days se letos v ČR uskuteční online na platformě Moje kino LIVE od 26. do 30. listopadu.

Jedním z uvedených filmů bude i Šťastný Lazzaro foto: AEROFILMS

Všechny projekce startují ve 20 hodin, půl hodiny před startem filmu je k dispozici chat a nebudou chybět ani živé úvody dramaturgů a pořadatelů, aby se zážitek z virtuálního kina co nejvíce přibližoval reálné návštěvě klubového kina. Streamy jsou pro diváky ze všech koutů České republiky zdarma, je jen třeba se předem zaregistrovat.

Jak z obalu cédéčka. Snímek Šťastný Lazzaro (2018). Režie: Alice Rohrwacherová.
Vytržen z kořenů. Adriano Tardiolo jako Lazzaro. Snímek Šťastný Lazzaro (2018)....

„Všechny vybrané tituly jsou emocionálně, tematicky i myšlenkově mnohovrstevnaté. A s nadhledem i vážností vypráví o životech lidí v moderní společnosti i o minulosti, která naši současnost formuje, ať už v osobní, společenské nebo politické rovině, “ říká dramaturg Jiří Flígl za Moje kino LIVE. Filmy budou uvedeny v původním znění s českými titulky.

Filmové dny Lux Film Days se každoročně konají ve více než 50 evropských městech, ať už v kinech nebo jako součást festivalů. V rámci akce se v Evropě běžně uskuteční na 240 projekcí soutěžních filmů nominovaných na Filmovou cenu LUX.

Program Lux Film Days

Lux Film Days

26. 11. 20.00 – Druhá strana naděje

27. 11. 20.00 – Odložený případ: Hammarskjöld

28. 11. 20.00 – Můj život Cuketky

29. 11. 20.00 – Poslední rodina

30. 11. 20.00 – Šťastný Lazzaro

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!