130 let
Bajofondo živě (2008)

Bajofondo živě (2008) | foto: Reprofoto

Oscarový projekt Bajofondo znovu roztančí pražský Lucerna Music Bar

Kultura
  •   15:18
PRAHA - V čele s držitelem Oscara a ceny Grammy Gustavo Santaolallou vystoupí skupina Bajofondo 21. července opět v pražském Lucerna Music Baru.

Projekt Bajofondo, jehož je Santaolalla součástí, pochází z Ria de la Plata, pohraničního regionu mezi Argentinou a Uruguayí, a z části také z Los Angeles. Kapela hraje hybridní styl hudby, ve kterém se mísí rock, hip-hop, electronika, tango, candombe a milonga. Mar Dulce získalo všeobecně příznivé kritiky; The Washington Post hodnotí album jako „vynikající“ a Rhapsody ho označuje za „triumf“.

Úspěch tohoto alba vychází především ze sestavy kapely, ve které také vyjíždí na turné. Díky neustále se vyvíjejícímu zvuku koncerty Bajofonda vždy překvapí – extatická, všemi možnými proudy ovlivněná taneční hudba podpořená pulzujícími video sekvencemi, která se rychle může proměnit v bandoneonové sólo, které připomíná hudbu Stevea Reicha.

Na letošním turné s Bajofondo chce Santaolalla ukázat, proč noviny The Village Voice označily Bajofondo za jeho „nejúžasnější výtvor“. Jejich loňský koncert v pražském Lucerna Music Baru byl beznadějně vyprodán a hudební kritici neskrývali své nadšení. Letos vystoupí Bajofondo na stejném místě 21.července. Vstupenky na koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream a v pokladně Lucerna Music Baru za 430 Kč + poplatky, na místě za 530 Kč.

Více info na: myspace.com/bajofondomardulce

Gustavo Santaolalla & Bajofondo - Motorcycle Diaries

Bajofondo Tango Club (živě)

Autoři: Lidovky.cz
  • Vybrali jsme pro Vás