Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ostří hoši a zbraně. Na Bonnie a Clydea mají políčeno Kevin Costner a Woody Harrelson

Kultura

  16:00
Chystaný historický snímek Highwaymen (anglické označení pro lupiče přepadající cestující) vypráví o dvojici texaských rangerů, kteří dostanou za úkol zneškodnit nejnebezpečněji gangstery té doby - Bonnie a Clydea. Snímek oceňovaného režiséra johna Leeho Hancocka se dočká světové premiéry 29. března.

Woody Harrelson a Kevin Costner jako detektivové ve výslužbě. Snímek The Highwaymen (2019). Režie: John Lee Hacock. foto: NETFLIX

Bonnie a Clyde, snad nejslavnější milenecká dvojice na útěku před zákonem. Svůj ortel si ale podepsali tím, že během svého vražedného řádění zastřelili 13 policistů. Zoufalá policie složí speciální jednotku, která má za úkol nebezpečné zločince zničit. Žádné prostředky nejsou zakázané, žádná metoda příliš drastická. Členy této jednotky jsou i Frank Hamer (Kevin Costner) a Maney Gault (Woody Harrelson), kteří jsou technicky v důchodu, ale vyslyší volání do zbraně. Snímek Highwaymen vypráví jejich příběh.

Policejní náčelník (Woody Harrelson) je většinou docela kliďas.... Snímek Tři...
Kevin Costner jako zásadový John Dutton. Seriál Yellowstone (2018) Režie:...

Seriál Yellowstone je novodobý western. Kevin Costner brání rodinný ranč

Režie snímku se ujal John Lee Hancock, který má na svědomí výborně přijaté snímky Zrození šampióna nebo Zakladatel. Autorem původního scénáře je Joe Fusco (Střážce snů, Mladé pušky). V dalších rolích se ve filmu představí Kathy Bateseová, John Carroll Lynch, Thomas Mann nebo William Sadler.