Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Morálně narušený Kundera? Autor životopisu selektivně publikuje vše, co se mu hodí

Biografie Milana Kundery od Jana Nováka je jen mimořádně rozsáhlým pamfletem. Autor selektivně publikuje vše, co se mu hodí do jeho obrazu morálně narušeného spisovatele, a jen zřídka mu přizná nějakou polehčující okolnost. Více než o Kunderovi kniha vypovídá o jeho bezskrupulózním životopisci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Kádrovák pan Novák jako kdyby vypadl z rámu ohraničujícího sonet 66 W. Shakespeara. Myslím samozřejmě ten důvod, proč se velkéha básníka zmocňovala touha umřít a nevidět zvrácené stránky života.

0 0
možnosti
KK

Je to hnus...

A o něco konkrétněji: Milan Kundera dobře ví, že každý se může stát postavou v příběhu vyprávěném jiným člověkem. A pokud ten vypravěč je pokřivená, žlučovitá karikatura, tak zvlášť kvalitní člověk z toho vyjde jako kdyby projel válem na vlnitý plech.

Je mi MK líto, že musel zažít tuto hlubokou románovou zkušenost.

0 0
možnosti
MO

Zatím co Babíš označovaný za agenta STB se soudí a je napadán idioty bez rozsudku, tak Kundera nenašel odvahu k soudu jít a tím přiznává, že agentem byl. Vyškrknout ho z uznávaných umělců, zbabělce.

0 0
možnosti
AJ

A14l93o51i73s 82J45a28r89o48š

29. 6. 2020 15:06

Tak toto tedy nechápu, že když zveřejním fotku vetřelce jak mi krade kolo, bez jeho svolení, tak z toho budu mít pěknou polízanici , že jsem nedodržel ochranu osobnosti a zveřejnil jeho osobní údaje. atd. A tuto ten odporný hnojometčík N. zveřejňuje i ty nejintimnější detaily údajně ze života cizího člověka, v zájmu jakési definice svojí pravdy - co je to ta pravda? , ptal se už starý Pilát- na základě jakýchsi vzpomínek a pochybných svědectví STB a v zájmu publicity a svých grošu neváhá ničit zbytek života nemocného starého člověka, který něco dokázal. Do starého a nemocného si s chutí kope a vybavuje si svoje staré účty. Hnus.

0 0
možnosti
PH

Prostě autor recenze má Kunderu rád, že tak vyrazil na jeho obranu

0 0
možnosti
PB

P80a72v38e86l 69B74e25ň79o

29. 6. 2020 10:42

Intenzita a nechutnosti PR i obsahu je adekvátní bulváru i ceně....co vyprodukoval "pan autor" , tomu se říká chucpe...a velmi vypovídá o kulturnosti národa, pokud si tenhle hnůj někdo koupí. Psát o někom, kdo se nemůže bránit, protože mu to věk a zdraví už neumožňuje , stejně tak vědomé lži a úryvky z archívu StB o dalších lidech asi vypovídají, čím se autor ( nejspíš pseudonym ) asi za totáče živil, nespíš v hodnosti aspoň majora StB...

0 0
možnosti
Foto

U36z23i55v 67U29z42i75v

29. 6. 2020 11:06

Já si to rád koupím, abych se o Kunderovi dozvěděl také něco mimo "oficiální linii", která se vyznačuje autocenzurou v duchu "jen aby se to panu Kunderovi líbilo".

0 0
možnosti