Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Palubní počítač Holly naživo. V Praze se divákům představí herec a komik Norman Lovett

Kultura

  11:22
PRAHA - Kdo by si nepamatoval památné hlášky palubního počítače Hollyho v seriálu Červený trpaslík? Stejně jako on je vtipný i jeho představitel, britský herec a komik Norman Lovett. Ten se poprvé do České republiky přijede představit se svou show. „Fanoušky Červeného trpaslíka v ní nikdy nezklamu,“ prohlásil.

Norman Lovett jako palubní počítač Holly v seriálu Červený trpaslík. foto: BBC

Ačkoliv se představitel Hollyho věnuje žánru stand-up comedy přes čtyřicet let, do České republiky zavítá se svoji show opravdu poprvé. “Nejen pro mě je seriál Červený trpaslík jedním z nejlepších sitcomů, které znám. Na Normana Lovetta jsem před několika lety narazila v programu Fringe festivalu v Edinburghu a následně si dohledala jeho další vystoupení. Jeho načasování je neuvěřitelné, navíc má talent upoutat svým humorem napříč generacemi. Norman je garancí, že se budete smát,” říká Kristýna Haklová, zakladatelka projektu Velvet Comedy. Právě Velvet Comedy Normana Lovetta do Česka přivezlo. 

Lister (Craig Charles) už má svoje léta. Dvanáctá série Červeného trpaslíka...
Kocour (Danny John-Jules) se patrně topí. Dvanáctá série Červeného trpaslíka...

RECENZE: Červený trpaslík XII. Stará posádka stále baví svěžím humorem

Bývalý úředník započal uměleckou kariérou až po své třicítce a postupně si vydobyl stálé místo na pódiích všech britských stand-upových klubů. Jeho humor je suchý, projev umírněný, obsah nebývale vtipný a místy až surreálný“Na jevišti nejsem jiný, jen se snažím, aby vše, co jde z mých úst, bylo alespoň trochu legrační. Pravda ale je, že jsem i někdy trochu vážný,” říká Norman Lovett a dodává, “jednu věc mohu slíbit, nikdy ve vystoupení nezklamu fanoušky Červeného trpaslíka.”

Norman Lovett, stand-up show:

3. 3. 2019 ve 20:30
Kino Světozor

Autor: