130 let

Umělec a jeho Múza - Bob Fosse a Gwen Verdonová. Minisérie Fosse/Verdon (2019). Tvůrci: Steven Levenson a Thomas Kail. | foto: FX PRODUCTIONS

Pár, který definoval americkou zábavu. V minisérii Fosse/Verdon září oscarový Sam Rockwell

Kultura
  •   18:00
LOS ANGELES - Známý režisér a choreograf Bob Fosse byl úspěšný muž. Jeho jedinou slabostí byla jistá zrzavá tanečnice. Jejich vztah byl stejně vášnivý, jako byl plný skandálů. V biografické minisérii si hlavní role zahráli Sam Rockwell a Michelle Williamsová.

Hudba a světla reflektorů. Bob Fosse (Sam Rockwell) byl jedním z nejznámějších choreografů a režisérů broadwayských představení. Přelom pro jeho kariéru nastal v roce 1972, kdy si jeho zfilmovaný muzikál Kabaret odnesl osm Oscarů. Fossemu ležela celá Amerika u nohou.

Chvíle s hudbou a tance. Minisérie Fosse/Verdon (2019). Tvůrci: Steven...
Margaret Qualleyová jako Anna Reikingová. Minisérie Fosse/Verdon (2019)....

Gwen Verdonová (Michelle Williamsová) byla sice herečka filmová herečka spíše nepodstatných rolí, ale na prknech divadla platila za jednu z nejtalentovanějších tanečnic. Za jejími zrzavými vlasy se otáčely všechny mužské oči. Oči Boba Fosse nebyly výjimkou.

Jejich vztah kráčel po velmi hrbolaté cestě. Sedmidílná minisérie jinak muzikálových dramatiků a scenáristů Stevena Levensona a Thomase Kaila se zaměřila na několik let vztahu hvězdného páru. Velký prostor je v Fosse/Verdon dán i samotné umělecké tvorbě. Diváci se dočkají odůvodnění toho, proč Fosse s Verdonovou změnili dějiny americké zábavy.

Autor: Jaroslav Totušek
  • Vybrali jsme pro Vás