Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Pátá řada Hry o trůny odstartuje ve 170 zemích včetně Česka

Slovensko

  6:00
PRAHA - Nejnovější řada seriálu Hry o trůny bude odvysílána ve více než 170 zemích světa současně s americkou premiérou. Ta je naplánována na neděli 12. dubna ve 21 hodin východoamerického času. Ve tři hodiny ráno (13. dubna) bude první epizoda z páté řady uvedena také v Česku a na Slovensku.

Rudá kněžka Melisandra, kterou v seriálu ztvárnila Carice van Houtenová. foto: Helen Sloan/HBO

Na HBO GO bude k dispozici první díl od 6. hodiny ranní po celý den a večer pak ve 20:00 na HBO. Dobrodružná fantasy sága získala Zlatý glóbus, několik Cen Emmy a řadu dalších prestižních ocenění. V nové řade bude odvysíláno 10 dílů.

Pátá řada fantasy ságy – inspirované bestsellerem Píseň ledu a ohně z pera George R.R. Martina – se znovu odehrává ve fiktivní říši, kde roční období trvají extrémně dlouho. V království rozděleném na pletichářský jih, divoké východní kraje a mrazivý sever znovu probíhají zápasy o nadvládu...

Hra o trůny se od svého prvního uvedení stala nejsledovanějším seriálem v historii HBO a celosvětovým televizním fenoménem. Loni byla také nejvyhledávanějším televizním pořadem na Googlu a nejdiskutovanějším seriálem na Facebooku ve Spojených státech.

Čtěte také:

Na celosvětové premiéře se podílí společnosti HBO Asia, HBO Canada, HBO Europe, HBO Latin America, HBO Netherlands a HBO Nordic, ale také partnerské televize (tzv. “Home of HBO”) M-Net (Afrika), Foxtel (Austrálie), Telenet (Belgie), Orange (Francie), 365 Media (Island), DBS (Izrael), Sky Deutschland, Sky Italia a SKY New Zealand i licenční partneři HBO: Betv (Belgie/Francie), Intervision (Řecko), Amedia (Rusko) a DTS (Španělsko).

Opory královny Deanerys. Komorná Missandei (v podání Nathalie Emmanuelové) a a...
Sourozenci a bývalí milenci: královna Cersei z rodu Lannisterů (Lena Headeyová)...

“Jsme skutečně nadšeni, že se nás naši mezinárodní partneři rozhodli podpořit v nápadu zprostředkovat nejoblíbenější televizní seriál v historii HBO všem divákům z celého světa současně s jeho americkou premiérou,” řekl prezident programového oddělení HBO Michael Lombardo.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...