Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Paul McCartney ohlásil dvě nová alba

Kultura

  14:00
LONDÝN - Bývalý člen skupiny The Beatles Paul McCartney příští rok vydá dvě alba. Jako první by se v obchodech měla v únoru objevit jazzová deska My Valentine, která se podle zpěváka od jeho dosavadní produkce "naprosto liší".

Paul McCartney se svou novou manželkou Nancy Shevellovou na snímku z letošního října foto: Reuters

Pokud jde o další album, britský hudebník v rozhovoru s rozhlasovou stanicí RTL dnes řekl, že písně na ni připravuje, nic blížšího však neprozradil.

Písně z My Valentine zní jako hudba 20. až 40. let minulého století, doby, "kdy mému otci bylo 20", řekl zpěvák. "Jsou to písně, které jsem poslouchal. Má rodina, mí strýčkové, všichni si je zpívali. Budou tam také kusy, které jsem napsal sám, ale v tomto stylu," prohlásil o My Valentine. "Je to velmi jemné, velmi intimní album, které člověk poslouchá, když se vrátí z práce, se sklenkou vína nebo nad šálkem čaje", řekl zpěvák, který poukázal na spolupráci s přední kanadskou jazzovou klavíristkou Dianou Krallovou nebo s jazzovými hudebníky jako John Clayton.

Písně na druhé, popové album nyní skládá. Půjde podle něj o studiovou hudbu, která však "možná nebude popová, možná bude rocková, možná psychedelická... kdo ví?" podotkl McCartney.

Poslední sólové studiové album Memory Almost Full (Paměť téměř plná) vydal 69letý hudebník v roce 2007. My Valentine se má na pultech obchodů objevit 6. února.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...