Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Zemřel zpěvák Pavel Novák mladší. Tři dny po něm pátrala policie

Zpěvák Pavel Novák mladší na snímku z roku 2020 foto: Václav NekvapilMAFRA

Ve věku 57 let zemřel zpěvák Pavel Novák. Po několikadenním pátrání ho našla policie. Novák byl populární hlavně na Moravě. Byl synem stejnojmenného populárního zpěváka, jedné z ikon 60. let.
  7:53

Zprávu o Novákově úmrtí přinesl v úterý Přerovský deník s odkazem na policejního mluvčího. Ten listu řekl, že po muži policie několik dní pátrala.

„Po muži bylo vyhlášeno už v pátek 2. září celostátní pátrání a v pondělí 5. září v podvečer byl nalezen bez známek života na Pelhřimovsku,“ uvedl krajský mluvčí policie mluvčí policie Libor Hejtman. Zpěvák zemřel bez cizího zavinění.

Další informace nebude policie s ohledem na rodinu a příbuzné zesnulého muže poskytovat.

Jak list uvádí, Novák pořádal výchovné koncerty pro školy, zapojil se i do vlastních hudebních projektů. Byl spjatý především s Přerovem.

V osmdesátých letech stál u zrodu rockové sestavy Pirillo. Koncertoval na mnoha místech České republiky, často vystupoval v hudební televizi TV Šlágr. Jeho synem je fotbalový reprezentant Filip Novák.

Novákův otec Pavel Novák byl jednou z hudebních ikon 60. let. Proslavil se například hity Nádherná láska, Pihovatá či Malinká. Pavel Novák starší zemřel v roce 2009, kdy podlehl rakovině prostaty. Bylo mu 64 let.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...