Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Peníze nikdy nespí: Oliver Stone chystá pokračování Wall Street

Kultura

  12:42
PRAHA - V dubnu příštího roku má premiéru pokračování oscarového snímku Wall Street. Snímku s podtitulem Peníze nikdy nespí se opět ujal Oliver Stone.

Wall Street 2: Money Never Sleeps foto: Reprofoto

Wall Street II: Money Never Sleeps je pokračováním oscarového snímku z roku 1987. Ve filmu se znovu objeví Michael Douglas a Charlie Sheen, navíc se fanoušci můžou těšit na mladého Shiu LaBeoufa, Joshe Brolina, Susan Sarandon či Javiera Bardema. K natočení pokračování údajně inspirovala probíhající ekonomická krize. Podle dřívějších prohlášení producentů "nebyla nikdy doba tak příznivá natočení finančního dramatu, jako je nyní".

Douglas se vrací jako finanční magnát Gordon Gekko (za svůj výkon dostal tehdy Oscara), Shia LaBeouf se představí jako mladý makléř. Herec se blýsknul v úspěšných snímcích Já, robot, Constantine, Transformers, Disturbia nebo Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Steven Spielberg v něm vidí velký talent a přezdívá mu "mladý Tom Hanks".

Za odměnu a vynaloženou sílu
Bitva Olivera Stonea se odehrává na Wall Streetu, v místě, kde se obchoduje "za odměnu a vynaloženou sílu". Na jedné straně jsou tu bezohlední milionáři, na straně druhé přehnaně iniciativní nováčci. V novém díle se Gekko vrací z vězení, v němž skončil na konci jedničky, a bez zaváhání znovu zamíří na burzu.

Snaží se smířit se svou dcerou, která je teď zasnoubená s mladým makléřem, jenž chce dobýt Wall Street. Jeho mentor ale zničehonic spáchá sebevraždu, za níž mladý idealista viní "zlého" investičního manažera (Bardem). Požádá proto o pomoc Gekka, který od něj na oplátku chce, aby mu pomohl napravit vztah s jeho dcerou.

Autoři:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...