Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

PÍSEŇ V HLAVĚ: Kdo mi to tu v mobilu zpívá?

Kultura

  7:00
PRAHA - Tato rubrika se jmenuje Píseň v hlavě, ale já napíšu o písni v mobilu. Je to stejně zvláštní, jak se za poslední léta proměnila taková věc, jako je telefonní zvonění. Telefon sice nevydával zvuk zvonu (bim bam), ale více méně se to podobalo tomu, co se v komiksech vyjadřuje jako crrr nebo vrrr.

Časy jednoho uniformního zvuku, v mobilech takového toho syntetického zvonění, jsou pryč. Dnes z nich hraje Dusty Springfieldová foto: Reprofoto

    
Dnes telefony obvykle nezvoní, nýbrž hrají. Podobají se tak rádiu nebo magnetofonu na jednu píseň (možná, že už i na víc, předpokládám, že jsou přístroje, kde si lze nastavit různé písně pro různé volající). Časy jednoho uniformního zvuku, v mobilech takového toho syntetického zvonění, jsou také pryč.

Já mám v mobilu už též píseň. Zdědil jsem ji po někom, protože je to mobil firemní. Píseň se jmenuje Song of a Preacher Man a zpívala ji Dusty Springfieldová. Je stará čtyřicet let. V mém mobilu jsem ji nečekal.

Když jsem ji poprvé slyšel, rozhlížel jsem se, kdo to vedle mě zpívá a kde se ten zpěv bere. Několik prvních hovorů jsem nevzal. Pak jsem si zvykl. Je to docela pěkná píseň. Klidně mi zavolejte. Když to nevezmu, aspoň víte, jak zníte.

Píseň v hlavě každé pondělí

Příště: Hlas zabiják pro nové století (The National: Runaway)

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!