Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Platforma pro divadlo i názor. Festival Malá inventura se chce v únoru představit divákům naživo

Kultura

  18:00
PRAHA - Festival nového divadla jako každý rok představí ty nejlepší projekty minulého roku. Pořadatelé ale mají ambice vše uskutečnit naživo, pokud to půjde. Malá inventura proběhne od 19. do 27. února 2021.

Festival nového divadla Malá inventura 2021. foto: Malá inventura

„Festival již 19. rokem prezentuje divadlo, které je v pravém slova smyslu ‚off‘,“ vysvětluje umělecký ředitel Malé inventury Petr Pola. „Divadlem autorským a nezávislým, divadlem odvážným a experimentujícím. Novým divadlem, které své diváky oslovuje a inspiruje k novým myšlenkám. Tento rok se k tomu přidává další význam ‚off‘, živé divadlo pro živé diváky. Ano, nejen letos ‚milujeme offline‘,“ dodává. 

Festival nového divadla Malá inventura 2021.
Festival nového divadla Malá inventura 2021.

Malá inventura je však nejen přehlídkou nezávislých projektů, ale i platformou pro odbornou veřejnost, umožňuje sdílet svou zkušenost a vyjádřit svůj názor. Proto bude festival nabízet bohatý program pro hosty fyzicky přítomné na festivalu i ty, kteří se připojí pouze na dálku.  Řada z těchto akcí je atraktivních i pro širokou veřejnost, a budou dostupné i bez registrace.

 „Divadelníci v minulém roce nezaháleli. Nezávislou scénu v Praze sledujeme po celý rok a proti předpokladu se sešla řada velmi kvalitních divadelních projektů,“ doplňuje Pola. „Letošní festivalový výběr zahrnuje téměř čtyřicet projektů,“ uzavírá Pola. 

Autor: