Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kvůli zranění ruší Foo Fighters koncerty. V Glastonbury je nahradí Florence & The Machine

Kultura

  15:00
Kvůli zranění frontmana kapely Foo Fighters Davea Grohla, který si minulý týden zlomil nohu při pádu z pódia, ruší kapela nejbližší koncertní turné po Evropě. Nevystoupí ani na britském festivalu Glastonbury, kde patřili k tahákům programu. Místo nich bude hrát roli hvězdy páteční noci skupina Florence & The Machine.

Frontman kapely Foo Fighters Dave Grohl dohrál koncert se zlomenou nohou. foto: Twitter, Reddit Pics

Dave Grohl se zranil na koncertě ve švédském Göteborgu v pátek 12. června, kdy nečekaně spadl z pódia. Pád však přerušil vystoupení jen na několik minut. Než Grohla ošetřil zdravotník, suploval ho bubeník Taylor Hawkins. Po čtvrt hodince už byl frontman zpátky na pódiu a prohlásil: „Možná nemůžu chodit nebo běhat, ale pořád můžu hrát na kytaru a křičet.“ Koncert dohrál na židli; se sádrou na noze.

Další koncerty mu však lékaři přísně zakázali. Po operaci, kterou následně podstoupil, mu naordinovali klid na lůžku. Proto kapela musela zrušila všechny nejnbližší koncerty v Evropě, například 19. a 20. června v Londýmě ve Wembley, 23. června v Edinburghu, 25. června v Belgii a také 26. června na festivalu v Glastonbury. Na slavném festivalu Foo Fighters nahradí  skupina Florence & The Machine. 

„Dave je jeden z nejúžasnějších lidí, které jsem kdy potkala. Je to pro nás velká čest, že nás festival požádal, abychom ho nahradili. Doufáme, že se nám podaří na páteční noci zahrát stejně dobře jako Foos,“ řekla zpěvačka skupny Florence Welch, kterou citoval list The Guardian.

Foo Fighters v sestavě Dave Grohl (kytara, zpěv), Taylor Hawkins (bicí, vokály), Nate Mendel (basová kytara), Chris Shiflett (kytara) a Pat Smear (kytara)

„Vždycky jste při naší kapele stáli, stejně jako my jsme stáli při vás. Jak říkám při každé show, bez vás bychom tu byli, lidi. A myslím to vážně. Děkuju vám z celého srdce. A udělám všechno, co budu moct, abych se co nejdřív vrátil a dal vám noc, na kterou budete vzpomínat do konce života,“ vzkázal Grohl svým fanouškům. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!