Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Polívka a Liška si 'zahráli' na moderování Českých lvů v divadle

Kultura

  21:25
BRNO - Bolek Polívka a Pavel Liška se dnes stali hlavními protagonisty divadelního představení na motivy předávání filmových cen Český lev. Hra se stejnojmenným názvem v brněnském Divadle Bolka Polívky nechává netradičním způsobem nahlédnout diváky do světa filmových celebrit.

Pavel Liška a Boleslav Polívka - moderátoři Českého lva. foto: René Volfík, ČTK

Diváci představení se ocitli v rolích pozvaných filmařů, umělců a jiných VIP, kteří bývají v hledišti při předávání prestižního ocenění. Už ve foyer divadla prožívali podobné pocity, když je moderátorka zvala na místa s tím, že "přímý přenos začne za deset minut".

Český lev je filmová cena udělovaná od roku 1993. Ocenění symbolizuje křišťálová soška lva a na základě rozhodnutí odborné veřejnosti je předáváno za nejlepší počiny v jednotlivých kategoriích.

Polívka i Liška jsou nejen držiteli "lvů", spolu také ceremoniál spojený s předáváním cen letos moderovali. "Chceme rozvinout takové příběhy, které jsou s předáváním lvů spojeny, a přesto nejsou divákovi patrné. Oceněný tam má tak dvě minuty na poděkování. To u nás bude vše ve volném rytmu a bude čas na jinou zábavu a jiné krutosti," řekl před časem Polívka ČTK.

Autor: