130 let
Bolek Polívka ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag

Bolek Polívka ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag | foto: Space Films

Polívka znovu v roli Bohuše. Skončí v protialkoholní léčebně

Kultura
  •   16:00
PRAHA - Režisér Robert Sedláček začíná natáčet film Dědictví II, pokračování snímku Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag z roku 1992.

Ve středu 29. května u Sedlčan padne první klapka filmu Dědictví II. "Před kamerou se opět sejdou dobře známí hrdinové, Bohumil Stejskal, jeho věrný přítel Arnošt, Vlastička nebo JUDr. Anděl, a do děje vstoupí také nové postavy," informovala za filmaře Simona Andělová.

V režii Roberta Sedláčka se vedle Bolka Polívky objeví Arnošt Goldflam, Karel Heřmánek, Ivana Chýlková, Dagmar Veškrnová-Havlová, Břetislav Rychlík, Karel Roden, Marian Roden, Miroslav Donutil a další známí herci. Chybět nebude ani Karel Gott.

Začíná se pohřbem

Příběh Dědictví II začíná pohřbem: Vlastička umřela.

Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala, multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli.

Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka.

Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Teď ztratil ženu svého života. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání.

Vlastička dávala jeho životu řád, vnutila mu kázeň. Teď je Bohuš zase sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům…k flašce. Po sedmi letech se napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Andělem (Jiří Pecha).

Velká jízda… i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního.

/Z literárního scénáře filmu Dědictví II/

 

Natáčet se bude na přelomu května a června, v červenci a začátkem srpna v lokacích v okolí Prahy a Brna. Premiéra se předpokládá v únoru příštího roku. Dědictví II vzniká v produkci společnosti Space Films, stejně jako první snímek Dědictví aneb Kurvahošigutntag.

Autor: Lidovky.cz
  • Vybrali jsme pro Vás