Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Pomáda ještě nekončí. HBO chystá volné seriálové pokračování oblíbeného muzikálu

John Travolta jako Danny Zuko. Snímek Pomáda (1978ú. Režie: Randal Kleiser. foto: Paramount Pictures

LOS ANGELES - Magazín TV Line přinesl zprávu o tom, že televize HBO si objednala natočení seriálu Pomáda: Rydell High. Ten bude volně navazovat na muzikál Pomáda (Grease) s Johnem Travoltou v hlavní roli. Střední škola Rydell je totiž místo, kde hrdinové studovali. Zatím není jasné, kdy bude mít seriál premiéru.
  15:00

Seriál se bude stejně jako filmová předloha odehrávat v padesátých letech na střední škole Rydell. Diváci se mají setkat s celou řadou postav, které již znají, ale i s novými tvářemi.

Pomáda, v popředí herec Jeff Conaway
Pomáda

Hudební čísla v seriálové Pomádě budou obsahovat vlastní verze populárních písní té doby, ale také původní aranže. V oficiální synopsi stojí, že seriál se zaměří na tlak vrstevníků na střední škole, strasti puberty a horskou dráhu života v dobové Americe. To vše má být seriálem přivedeno k životu a přiblíženo modernímu publiku. Žádné bližší informace o projektu zatím nejsou. 

„Je to sice nová verze Pomády, ale má stejného ducha, energii i nadšení. To poznáte hned, až uslyšíte některou z písní,“ sdělila ve vyjádření ředitelka obsahu HBO Max Sarah Aubreyová.

Promoplakát k chystanému seriálu.