Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Pomáhá, ale pomoc potřebuje sama. Seriál Homecoming je návratem Julie Robertsové

Kultura

  16:30
Seriál Homecoming (anglicky návrat domů) vypráví o Heidi Bergmanové (Julia Robertsová), která dříve pomáhala válečným veteránům s návratem do běžného života. O mnoho let později zjišťuje, že bylo všechno jinak, než ji zaměstnavatel vykládal. Seriál měl světovou premiéru 2. listopadu.

Rozhovor mezi čtyřma očima. Seriál Homecoming (2018). Režie: Sam Esmail. foto: AMAZON

Heidi Bergmanová byla pracovnicí programu Homecoming, který spadal pod tajnou vládní společnost Geist Group. Cílem programu Homecoming byla adaptace válečných veteránů na normální život a Heidi v něm odváděla skvělou práci. Nic ale netrvá věčně. Nyní je Heidi bezdětná, nezadaná a žije s matkou. Přivydělává si jako servírka v místním bistru.

Každý má svá tajemství. Seriál Lynč odkryje děsivé pozadí rasově motivované vraždy Roma

Celý její život se obrátí naruby, když je předvolána na ministerstvo obrany k výslechu. Proč vlastně program Homecoming opustila, ptají se vyšetřovatelé. Heidi zjišťuje, že vše bylo úplně jinak a zaměstnavatel ji tahal celou dobu za nos. Ve skutečnosti byl totiž program Homecoming jen zástěrkou pro něco strašlivého.

Temná paranoia. Seriál Homecoming (2018). Režie: Sam Esmail.
Heidi (Julia Robertsová) nyní pracuje v bistru. Seriál Homecoming (2018)....

Seriál má být velkým návratem Julie Robertsové, která od roku 2010 a snímku Jíst, meditovat, milovat hraje spíše v menších rolích a nízkorozpočtových produkcích. Diváci už nyní mohou posoudit, jak moc se tento návrat povedl. Seriál měl totiž světovou premiéru 2. listopadu.

Seriál je inspirován stejnojmenným podcastem (rozhlasovým programem) scenáristy Eliho Horowitze a Micaha Bloomberga. Seriál režíruje Sam Esmail (Mr. Robot, Comet).