130 let

Jiřina Bohdalová převzala Cenu prezidenta festivalu. | foto: Dan Materna, MAFRA

‚Povím úplně všechno.‘ Jiřina Bohdalová dostane k devadesátinám dokument od Jiřího Stracha

Kultura
  •   18:00
PRAHA - Oblíbená česká herečka příští rok oslaví jubilejní devadesáté narozeniny. Jedním z darů bude i biografický dokument režiséra Jiřího Stracha. Bohdalová slibuje velkou otevřenost. Zprávu přinesl server iDnes.cz.

„Základem je samo sdělení, teprve podle jeho obsahu se následně uvidí, jestli budeme dělat dotáčky třeba ve věznici, kde seděl její tatínek, nebo v Divadle na Vinohradech, v Divadle Na Jezerce, na obou scénách či úplně jinde. Chci se zkrátka nechat inspirovat novými, doposud neznámými věcmi, které se dozvím,“ nastínil plánovanovaný vznik dokumentu režisér Strach webu iDnes.cz. „Napadlo mě to, Jiřinky jsem se zeptal, jestli by souhlasila, a ona odpověděla - Tak dobře, povím ti úplně všechno,“ dodal.

Jiřina Bohdalová a Kryštof Hádek. Foto z natáčení. Televizní film Klec (2019)....
Zádušní mše za zpěvačku Evu Pilarovou se zúčastnila i herečka Jiřina Bohdalová...

Jiří Strach s Jiřinou Bohdalovou spolupracoval již několikrát. Nejdříve spolu natočili Povoodeň (2005), pak několik pohádek a loni nakonec drásavý thriller Klec, kde musí herečka odolávat krutému Kryštofu Hádkovi. 

Zatím není jasné, jestli se dokument podívá jen do televize, nebo i do kin. Záleží na výsledku a na dohodě s televizí, ale po technické stránce bude pro případnou distribuci v kinech uzpůsobený. Včetně celovečerní délky,“ vysvětlil Strach. 

Autor: Jaroslav Totušek