Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Prázdné ulice zkrápí déšť. Seriál The Rain nabídne postapokalyptickou Skandinávii

Kultura

  16:00
PRAHA - Simone (Alba Augustová) a Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen) jsou sourozenci, kteří se z bezpečného bunkru vydávají hledat poslední přeživší. Seriál The Rain (Déšť) má světovou premiéru 4. května.

Proti smrtícímu dešti jsou ochranné obleky nutností. Své o tom ví i Beatrice (Angela Bundalovicová) Seriál The Rain (2018). foto: NETFLIX

Před šesti lety zdecimoval Skandinávii neznámý virus. Bylo nemožné se před ním bránit, protože na zem padal spolu s deštěm. Domy obrůstají keři, které nemá kdo zastřihávat. Divoká zvířata se pohybují tam, kam dříve směli jen lidé. Otec sourozenců Simone a Rasmuse je zavře do bezpečného bunkru, pak ale vyjde ven hledat zbytek rodiny a už se nevrátí. Uplyne pět let. Sourozenci to nevydrží a vydávají se na cestu s cílem najít přeživší. Při tom zjišťují, že v novém světě stále existují stopy toho starého, zapomenutého, jako je láska, přátelství a závist. Jenže déšť může přijít každým dnem a tentokrát s sebou přinést ještě něco horšího. Přežít totiž může jen ten, kdo zůstane v suchu.

Sourozenci se rozhodnou z bezpečného bunkru vyjít na povrch. Seriál The Rain...
Je nutné nevycházet ven, když prší. Seriál The Rain (2018).

Žlutý rekord. Seriál Simpsonovi v počtu dílů předběhl i padesát let staré kovboje

Osmidílný seriál mají na svědomí Jannik Tai Mosholt (Velký medvěd, Cesta do říše krále pírek), Esben Toft Jacobsen (Velký medvěd, Cesta do říše krále pírek) a Christian Potalivo (Dlouhý příběh ve zkratce, Krotitelé příšer).

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!