Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Pražská tržnice zažije venkovní divadelní galerii. Stojí za ní festival Za dveřmi

Metamorfóza. Festival Za dveřmi. foto: ZA DVEŘMI

Světla, ohnivé instalace a akrobatické kousky. To bude ve dnech 17. a 19. náplní open-air festivalu Za dveřmi. Fantazijním světem se budou moct návštěvníci projít každý den od 16.00 hodin.
  18:00

Metamorfóza, tak zní název celku živé divadelní instalace, jež bude k vidění v prostorách Holešovické tržnice. „Instalací Metamorfóza měníme veřejný prostor ve velkou venkovní galerii. Měníme zároveň představu o zážitku z galerie a oživujeme exponáty. Věříme, že se nám alespoň na chvíli podaří změnit i perspektivu běžných věcí a vrátit dospělému pohled dítěte,“ říká k festivalu jeho ředitel Jakub Vedral. Formou divadelní galerie navazuje festival Za dveřmi na loňskou první zimní edici.

I tentokrát mohou přijít návštěvníci do Pražské tržnice kdykoli v průběhu čtyř hodin, divadelní galerie nemá začátek ani konec. Čekají na ně živý oheň, světlo ve všech jeho barvách a odstínech, mandaly splněných přání, kolosální lavička ze zapomenuté louky, roztodivné květiny roztodivných velikostí, lampa, pod kterou se budou číst příběhy, ptáci plachtící ve větru, písně starých kmenů, oživlé sochy i pohádky.

Zimní festival pouličního divadla se koná v Praze podruhé, jeho letní edice má už třináctiletou tradici. Vstupné je volné. Více informací naleznou zájemci na www.zadvermi.cz

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!