130 let
Světově uznávaný jazzman David Dorůžka

Světově uznávaný jazzman David Dorůžka | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Pražské jazzové úterky představí českou špičku

USA
  •   15:00
PRAHA - Pražské kulturní centrum Vltavská startuje v únoru novou řadu jazzových koncertů s názvem Elektra Jazz. Každé úterý vystoupí v klubovém sále Elektra přední interpreti české jazzové scény.

Jako první vystoupí v rámci jazzových úterků 7. února David Dorůžka Trio. Dorůžka patří mezi největší osobnosti českého a evropského jazzu. Za sebou má koncerty po celém světě, studium v USA a řadu spoluprací se světovými jmény (Christian McBride, George Mraz, Chris Cheek). Převážnou část jeho repertoáru tvoří autorské kompozice, ale nechybí ani skladby převzaté z popové oblasti, jazzové evergreeny (Sonny Rollins, Kurt Weill) či upravené písně z klasického repertoáru. Trio dále tvoří Tomáš Liška a Daniel Šoltys, kteří patří k nejžádanějším domácím hudebníkům a spolupracují s řadou významných osobností.

zdroj: www.youtube.com

Po Dorůžkovi vystoupí 14. února Los Quemados s mixem jazzu, latina, funky a afro music. Následující úterý bude patřit jedné z nejvýraznějších skupin středoevropské hudební scény kapele Vertigo, jež přijede do Vltavské v rámci turné k 10 letům existence. Vertigo vytváří svébytný zvuk kombinující world music, vážnou hudbu, free jazz i pop spolu s violoncellem a osobitým hlasem Doroty Barové.

Pravidelné jazzové úterky Elektra Jazz

7. 2. David Dorůžka Trio
14. 2. Los Quemados
21. 2. Vertigo: Best of turné - 10 let kapely
28. 2. Tereza & Groove Inn
6. 3. Eva Emingerová Trio
13. 3. Jazz Heads Filipa Spáleného
20. 3. Jana Koubková Quartet
27. 3. Libor Šmoldas Quartet

KC Vltavská / sál Elektra / Bubenská 1, Praha 7

Vstupenky 120 Kč v předprodeji Ticketportal a na pokladně KC Vltavská, na místě 150 Kč

Elektra Jazz dále nabídne koncerty nadějné Terezy Rajnincové & Groove Inn, legendární zpěvačky Jany Koubkové se skvělou doprovodnou kapelou a dalších skupin. Březnový program završí další výrazná osobnost domácí scény kytarista Libor Šmoldas se svým kvartetem.

Autor: Lidovky.cz