Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pražské metro rozezní hudba. Vystoupí i sbor Dopravních podniků

Kultura

  16:00
PRAHA - Ve vybraných stanicích zahrají v úterý 14. května v rámci akce Nalaďte se v metru desítky kapel.

pražské metro foto: MAFRA - Rostislav Jančar

Akci, která začne v 6:00 a skončí ve 22:45, pořádá dopravní podnik společně s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka. ČTK to oznámila Aneta Řehková z tiskového oddělení DPP.

Ve vestibulech sedmnácti stanic cestujícím zahraje 37 kapel. "Po úspěchu prvního ročníku jsme si řekli, že akce jako Nalaďte se v metru budeme nadále podporovat. Věřím, že se všem cestujícím, kteří používají metro, bude hudební zpestření líbit, a přeji jim pěkné hudební zážitky," uvedl generální ředitel DPP Milan Křístek.

Program připravili profesoři, studenti a absolventi Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka. Cestující uslyší folk, jazz, rock, ale i dechovku.

Spirituály z tunelu

První koncert začíná v 6 hodin ráno ve stanici metra A Hradčanská, kde vystoupí kytarové duo KJJ, hrající skladby od renesance přes latinsko-americkou hudbu až po španělský folklor. Ve 22:00 akci uzavřou ve stanicích metra C Vltavská a Florenc funkdiscová kapela Homoguru a rocková skupina Excite.

Ve stanici metra C Vltavská od 18:00 zazpívá také Pěvecký sbor Dopravního podniku. "Sbor sdružující zaměstnance DPP zazpívá lidové skladby, spirituály, ale i závažnější díla skladatelů různých stylových období," dodala Řehková.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...