Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pražský klub Rock Café bude opět pořádat koncerty

Kultura

  17:59
PRAHA - Hudební klub Rock Café si již chystá na znovuotevření. To by mělo nastat po několika odkladech způsobených prodlužující se opravou na začátku listopadu, sdělila za provozovatele Tereza Fišerová. Klub proto již nachystal koncertní plán.

Podle policie přišlo Rock Café podpořit asi 600 lidí. foto: ČTK

"Od 1. listopadu se počítá se znovuotevřením hlavního hudebního sálu a obnovením koncertní činnosti v plné míře," uvedla Fišerová. Na listopad si klub pozval několik zahraničních kapel a 11. listopadu chystá oslavu 20. narozenin, zúčastnit se má například skupina Tleskač nebo Kapitán Demo.

Klub nesmí pořádat koncerty od loňského dubna. Hudební produkci mu zakázala radnice první městské části kvůli hluku, na který si stěžovali obyvatelé domu.

Provozovatelé Rock Café se obávali, že postoj radnice povede ke zrušení oblíbeného klubu. Vedení městské části ale slíbilo, že jeho činnost bude obnovena na začátku září 2009. Termín se nepodařilo splnit a byl opakovaně odsunut. Zároveň si majitelé několikrát stěžovali na nový návrh smlouvy. Kvůli tomu, že nemohou pořádat koncerty, chtějí prodloužit smlouvu.

Nelíbí se jim také poslední vyúčtování za služby, kdy musí doplatit za roky 2008 a 2009 několik set tisíc korun za topení. "Není nám jasné, jak se ve sklepě dá za rok protopit víc než 400.000 korun, obzvláště když po dobu rekonstrukce jsou radiátory zcela odpojeny," poznamenala Fišerová.

Mluvčí Prahy 1 Alexandr Koráb radnici hájí, za vyúčtování tepla podle něj odpovídá místní společenství vlastníků jednotek (SVJ), a ne městská část. Koráb potvrdil, že stavební práce se dokončují podle harmonogramu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!