Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Přehlídka Be2Can ukáže filmy oceněné na festivalech

Kultura

  14:00
Od zítřka až do 15. října se koná přehlídka filmů, které byly uvedeny na významných mezinárodních festivalech. Pod názvem Be2Can zprostředkuje 19 snímků oceněných v Berlíně, Benátkách a Cannes. Promítat se bude v sedmi kinech.

Leviatan foto: KVIFF

V Praze se přehlídky účastní kino Lucerna, Atlas a Evald, v Brně kino Art, ve Zlíně Velké kino a Golden Apple Cinema, v Českých Budějovicích Kotva.

V programu se objeví například držitel Zlaté palmy z Cannes Zimní spánek a Leviatan, který tam byl oceněn za nejlepší scénář, dále film Boj sněžného pluhu s mafií nominovaný na Zlatého medvěda Berlinale 2014 a Sbohem jazyku (Cena poroty, Cannes 2014). Ve výběru nechybí poslední československý film oceněný v hlavní canneské soutěži - Jasného Až přijde kocour z roku 1963.

Z filmu Zimní spánek.

Další možností, kterou budou moci diváci Be2Can využít, je Video-On-Demand služba na O2 Videotéce. Tam je připraveno 50 filmů, včetně Život Adele (Zlatá palma, Cannes 2013), Sacro GRA (Zlatý lev, Benátky 2013) a oscarové Velké nádhery (nominace na Zlatou palmu, Cannes 2013). Videotéku s nabídkou až tisíce titulů z české i světové produkce spustila O2 Czech Republic letos v dubnu.

Sedmačtyřicet snímků nabídne prémiový televizní kanál Film Europe Channel, který od roku 2011 přináší divákům filmy z téměř padesáti evropských zemí, oceněné na festivalech i v zemi svého vzniku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!