Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Při koncertu The Prodigy na Rock for People fanoušci bortili zátarasy

Wimbledon

  10:03
PRAHA - Koncert britské kapely byl jedním z vrcholů druhého dne festivalu Rock for People, který se do 6. července koná v areálu letiště v Hradci Králové. Kapela, jejíž koncert loni nadchl zaplněnou pražskou Tesla Arenu, přilákala před půlnocí na své vystoupení davy lidí, kvůli kterým se zapotila ochranka pod pódiem.

Keith Flint. Vokalista a tanečník The Prodigy je pro svůj ďábelský vzhled nejoblíbenějším (a nepřehlédnutelným) členem kapely. foto: Getty Images

Její členové museli ze všech sil držet kovové zátarasy bortící se pod náporem nadšených fanoušků, kteří tančili a zpívali při největších hitech své oblíbené skupiny.

"Ustupte si o krok dozadu," vyzývala několikrát v průběhu koncertu kapela své příznivce, kteří se potěšili nejen jejich říznou elektronickou taneční muziku, ale také image zpěváka Keitha Flinta s namalovanýma očima, piercingem a účesem připomínajícím ďábelské růžky.

"Je to můj způsob prezentace sebe sama. Tak se chovám, a tak vypadám, když dělám něco, co miluju," prohlásil před časem Flint.

Čtěte také:


Fanoušci aplaudovali i Marii Rottrové a Anně K.
Návštěvníci festivalu však neaplaudovali pouze zahraničním hvězdám. V jednom z festivalových stanů davy lidí, z nichž se mnozí před pódium ani nevešli, velkým potleskem doprovodily vystoupení Anny K. a Marie Rottrové.
"Bylo to úžasné, ještě nikdy se mi nestalo, aby 4000 lidí zpívaly Lásko, nevymřeš po přeslici," řekla po vystoupení dojatá Rottrová.

Stejně jako Rottrovou převážně mladí posluchači odměnili bouřlivým potleskem Annu K., která podobně jako nedávno na festivalu Votvírák vystoupila bez paruky zakrývající její holou hlavu, následek několika chemoterapií. "Kdybyste tady našli můj hlas, doneste mi ho do šatny," žertovala zpěvačka po úspěšném vystoupení.

"Jsem z toho úplně vedle, když si představím, že jiné zpěvačky s každou drobností zaplňují tituly bulvárních novin a ona je takhle v pohodě," podotkla fanynka Iva z Prahy. Dodala, že osud Anny K. ji přiměl k tomu, že nelitovala tří stovek za preventivní vyšetření prsou.

Nedělní program krátce po poledni otevřeli trojnásobní držitelé ceny Anděl Akademie populární hudby, třinecká skupina Charlie Straight. Vzhledem k panujícímu tropickému počasí tisíce lidí již brzy ráno vyrazily k nedalekým rybníkům. Možnost koupání ocenil i zpěvák skupiny Wohnout Matěj Homola. "Na rybníku u Festivalparku jsem zažil jedno z nejlepších koupání," uvedl pro Festivalové noviny.

Návrat Skun Anansie
Dalším zahraničním lákadlem vedle The Prodigy byla znovuobnovená londýnská skupina Skunk Anansie v čele s výraznou zpěvačkou Skin. "Stále jsme schopni konkurovat jakékoliv mladé kapele, slovo nostalgie není na místě," uvedl v souvislosti s jejich návratem na scénu baskytarista Casse.

Zájemci se v neděli mohli seznámit i s méně známými kapelami, jako jsou například američtí Coheed And Cambria, kteří představí své páté album Year Of The Black Rainbow. Příznivce taneční hudby v rytmu reggae potěšil soubor Skindread se zpěvákem Benjim Webbem.

Z tuzemských kapel se například představil soubor Sto zvířat, jehož starší hity i písně z loňského alba Postelový scény roztancovaly stovky lidí pod pódiem.Populární vypsaná fixa svůj nedělní festivalový set rovnou natáčela na DVD, přes noc nahrávku nechá zpracovat a v úterý odpoledne nabídne festivalovým návštěvníkům ke koupi. Původně kapela uvažovala, že to stihne již v dnes. "Je to pro nás výzva trochu jiného kalibru, než byla například naše poslední deska Klenot," podotkl zpěvák Márdi.

Po sobotním sledování fotbalového mistrovství světa nemuseli ani v neděli příznivci sportu opouštět areál. V jednom ze stanů stovky lidí sledovaly finále tenisového Wimbledonu.

Letošní Rock for People nabízí na osmi pódiích asi 170 skupin a další samostatné hudebníky a umělce všeho druhu. Mezi největší hvězdy budou patřit britští Muse, kteří zahrají dnes.

Bude překonána návštěvnost 30 tisíc fanoušků?
Pořadatelé vedle rekordního počtu vystupujících a pódií připravili také nejdražší sestavu v historii festivalu, jehož rozpočet se pohybuje v řádech desítek milionů korun. Předprodeje podle nich napovídají tomu, že letošní návštěvnost by se měla přiblížit hranici 30.000 diváků, a překonat tak loňský rekord 27.000 fanoušků. Vstupenky jsou na místě festivalu k dostání za 1900 korun.

Podle policie v neděli na festivalu nezaznamenali žádné mimořádné události.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!