Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Weinstein měl znásilnit hvězdu Rodiny Sopránů. Ta prý ze strachu spí s baseballovou pálkou

Kultura

  7:34
LOS ANGELES - Americký producent Harvey Weinstein čelí dalšímu obvinění. Ze znásilnění jej obvinila sedmapadesátiletá italsko-americká herečka Annabella Sciorraová. Informovala o tom v neděli agentura AP. Pětašedesátiletého Weinsteina obvinily ze sexuálního obtěžování či znásilnění už desítky žen.

Annabella Sciorraová foto: David Shankbone/wikimedia

‚Věděl jsem to a nic neudělal.‘ Režisér Tarantino přehlížel Weinsteinova obtěžování

Sciorraová, která se proslavila především rolí v televizním seriálu Rodina Sopránů, obvinila Weinsteina, že ji znásilnil na počátku 90. let. I v dalších letech ji údajně sexuálně obtěžoval. Podle svých slov má herečka z filmového producenta nadále takový strach, že spí s baseballovou pálkou u postele. Weinstein podle ní může také za to, že v letech 1992 až 1995 nedostávala žádnou práci.

V článku listu The New York Times vznesla kromě Sciorraové obvinění vůči Weinsteinovi také herečka Daryl Hannahová, která si zahrála například ve filmech Quentina Tarantina Kill Bill a Kill Bill 2. Před producentem, který se dobýval do jejího pokoje, údajně musela utéci zadním vchodem hotelu.

Harvey Weinstein dorazil na předávání Oscarů v Los Angeles.
Harvey Weinstein s manželkou Georginou Chapman.

Weinstein čelí obviněním, že v minulosti sexuálně obtěžoval zhruba pět desítek žen, mezi nimiž údajně byly i herečky Gwyneth Paltrowová či Angelina Jolieová. Kvůli tomu ho před časem ze svých řad vyloučila americká filmová akademie a jeho počínání odsoudila také řada známých osobností. Producent se stáhl do ústraní. Všechna obvinění odmítá.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!