Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Prolijte krev na střeše Rudolfina. Upírská videohra z Prahy je dostupná zdarma

Videohra Vampire the Masquerade: Bloodhunt (2021). foto: Sharkmob

V úterý 7. září vstoupila do módu předběžného přístupu hra Vampire the Masquerade: Bloodhunt. V roli jednoho z rozličných upírů hráč bojuje v ulicích noční Prahy. V české metropoli se odehrával i jeden z předchozích dílů série.
  18:00

Noční Praha se stala centrem jednoho z posvátných upířích sletů. Věci ale nešly úplně podle plánu a teď je na hráči, aby se v roli jednoho z mocných upírů pokusil zůstat naživu. Prahu je samozřejmě možné procházet uličkami, ale ještě výhodnější je pomocí upířích schopností skákat po střechách a vidět tuzemskou metropoli z docela jiného úhlu. 

Hra vychází z takzvaného Wolrd of Darkness (Světa temnoty), fantazií a magií prodchnuté mytologie, kde skutečný svět obývají upíři a vlkodlaci. 

Videohra Vampire the Masquerade: Bloodhunt (2021).
Videohra Vampire the Masquerade: Bloodhunt (2021).

Bloodhunt je žánrově Battle Royale, hra, jež postaví velké množství hráčů do rozměrné arény plné zbraní a předmětů. Cílem je využít všech dostupných prostředků a zůstat jako poslední naživu.

Vampire the Masquerade: Bloodhunt je od úterý možné zadarmo v předběžném přístupu stáhnout z platformy Steam. Za hrou stojí mezinárodní studio Sharkmob patřící čínskému Tencentu. 

Bloodhunt není první videohrou ze série odehrávající se v Praze. Díl s podtitulem Redemption (Vykoupení, 2000) se odehrával částečně ve středověké Praze. Hlavní hrdina, francouzský křižák Christof v ní pátrá po své unesené lásce, jeptišce Anežce. 

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...