130 let

Snímek Bábovky (2020). Režie: Rudolf Havlík. | foto: Cinemart

Radka Třeštíková na plátně. Havlíkova komedie Bábovky se představuje první ukázkou

Kultura
  •   12:00
PRAHA - Jedním z nejočekávanějších českých filmů jsou bezesporu Bábovky režiséra Rudolfa Havlíka. Snímek na motivy knižního bestselleru Radky Třeštíkové pojednává o několika ženách a jejich vážných i nevážných vztazích. Snímek zamíří do českých kin 24. září.

Hrdinky filmu Bábovky divákům ukáží, jak dobře mohou náhodná setkání změnit celý dosavadní život. Všichni jsme totiž součástí sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Nebyla by to Radka Třeštíková, aby to celé nemělo pořádně originální nádech. 

Snímek Bábovky (2020). Režie: Rudolf Havlík.
Snímek Bábovky (2020). Režie: Rudolf Havlík.

„Podařilo se nám natočit skvělý velký český film. Od začátku jsme věnovali pozornost každému detailu. Bábovky propojují příběhy žen, které se snaží udělat velká životní rozhodnutí a do jejich plánů zasáhne osud. Z jednotlivých malých příběhů se na konci stane jeden velký,“ přiblížil film režisér Rudolf Havlík, který má na kontě filmy Po čem muži touží (2018) a Pohádky pro Emmu (2016).

Jana Plodková, představitelka jedné z hlavních rolí, prozradila, co ji na filmu baví:  „To, že je mnohobarevný. Příběhy v sobě nesou vážnost, komiku, odlehčení, život. Nejsou v jedné tónině.“ Diváky do kina zve slovy: „Bábovky jsou o tom ‚zažít film’. Budou vám tak blízké, že si nebudete jisti, zdali to byl film nebo střípek skutečnosti z vašeho života.“

Kromě ní diváci uvidí i Táňa Pauhofová, Lenka Vlasáková, Bára Poláková, Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer, Marek Taclík nebo Rostislav Novák.

Natáčení probíhalo převážně v Praze, ale také v exotickém Bangkoku. 

Autor: Jaroslav Totušek