Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Rapper Silentó jde do vězení. Autor hitu Watch Me zastřelil vlastního bratrance

Americký rapper Silentó. foto: Instagram Silentó

LOS ANGELES - Americký hudebník Silentó (vlastním jménem Ricky L. Hawk) půjde do vězení poté, co zatím z neznámých důvodů střelil svého bratrance do obličeje. Silentó se proslavil v roce 2015 tanečním hitem Watch Me (Whip/Nae Nae).
  14:00

Ricky L. Hawk zastřelil svého o deset let staršího bratrance Frederika Rookse na předměstí americké Atlanty. Muž měl dvě střelná zranění - jedno na noze a druhé, fatální v obličeji. Zemřel na místě. Záznamy z bezpečnostních kamer ukazovaly několik aut ujíždějících z místa činu. Zatím není jasné, jaký měl Silentó pro čin motiv.

Silentó se proslavil tanečním hitem Watch Me (Whip/Nae Nae) z roku 2015. Ten se v domovské Americe dostal až na třetí příčku v hitparádě. Za úspěch píseň vděčila i v charakteristickém tanci z videoklipu, který je možné ještě dnes vídat napodobovaný na sociálních sítích.

Silentó byl zadržen již v srpnu 2020, tentokrát za domnělé domácí násilí. Ačkoliv ho police propustila, jela si pro něj hned další den, kdy Silentó nejspíše pod vlivem drog vstoupil se sekerou v ruce na cizí pozemek a hledal svou přítelkyni. Soudní slyšení bylo naplánováno na letošní březen. 

V říjnu zase rappera zastavili na dálnici policisté, když se ve svém sportovním autě řítil rychlostí 230 kilometrů za hodinu. Hudebník podle svých slov ujížděl před fanoušky, kteří ho zmerčili v jednom z losangeleských nočních klubů. 

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...