Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Remake Toni Erdmann po ‚hollywoodsku‘. Hlavní roli ztvární Jack Nicholson

Kultura

  15:35
Německá komedie Toni Erdmann režisérky Maren Adeové se stala kultovním hitem a držitelem nominace na Oscara za cizojazyčný film. Hollywood plánuje natočit svojí vlastní verzi a na hlavní roli sází na velký kalibr - poblázněného otce si zahraje Jack Nicholson.

Rodinné pouto. Jsou chvíle, kdy Ines svého vyhastrošeného otce upřímně nesnáší. foto: FILM EUROPE

Komediální snímek byl jedním z velkých překvapení minulého roku - sbíral dobré hodnocení diváků i kritiky a kromě jiných cen je nominován i na Oscara. Film vypráví příběh bláznivého otce, který se snaží najít vztah ke své dceři workoholičce tím, že se vydává za nového životního kouče ředitele firmy, kde jeho dcera pracuje.

Díky za ty vtipy, tati! Německá mystifikace Toni Erdmann ovládla evropské filmové ceny

Ještě neuběhlo ani půl roku od premiéry v České republice (28. října) a hollywoodské stuido Paramount Pictures oznámilo plán natočit remake. Hlavní roli si má zahrát Jack Nicholson a jeho dcerou bude herečka Kristen Wiigová. Pro Nicholsona by šlo o první velkou filmovou roli od roku 2010, kdy si zahrál ve filmech I am Still Here a Poznáš, až to přijde? Kristen Wiigová je stoupající hvězda a její zatím největší role byla v loňském remaku Krotitelů duchů. Letos ji ještě čeká natáčení filmu Downsizing po boku Matta Damona.

Jack Nicholson.

„Byl by zájem, ale musím si to promyslet. Nemám pocit, že by Toni Erdmann potřeboval předělat, ale záleží na podmínkách. Každý má svou cenu,“ sdělila v žertu režisérka Maren Ade koncem minulého roku v rozhovoru pro Associated Press. Maren Adeová bude producentka i nového remaku. Dalšími producenty budou Adam McKay a Will Ferrel.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...