Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Voodoo z Haiti, rock z Izraele, beatbox z Indie. Víkend bude patřit festivalu Respect

Kultura

  10:00
Už 21. ročník největšího českého festivalu world music se uskuteční tuto sobotu a neděli 16.–17. června opět na pražském Výstavišti v prostoru u Bruselské cesty.

Yossi Fine & Ben Aylon foto: Respect

Mezi nejzajímavější účinkující patří voodoo rituály ovlivněná skupina Chouk Bwa z Haiti, syrový etnorock Dudu Tassa &  The Kuwaitis z Izraele, dialog virtuosů na niněru a klarinet Valentina Clastriera a Stevena Kampermana nebo legenda konžské hudební scény, sedmičlenná kapela Bakolo Music International.

Klasickou hudbu z Íránu, při jejíž produkci dochází k extatickým momentům, přiveze Alireza Ghorbani, tradiční hudbu indických Romů z Radžastánu, ve které má ale velký podíl hiphopová vokální technika beatbox, předvedouo Barmer Boys. A s egyptským tanečním undergroundem se budou moci návštěvníci seznámit v bloku Islam Chipsy & EEK.

Nebude chybět ani hudba z Latinské Ameriky v podání brazilských Metá Metá, hudbu z pouští Izraele a Afriky, příbuznou blues, zahrají Yossi Fine & Ben Aylon a festival zakončí saxofonista a zpěvák Orlando Julius, veterán hudby z nigérie, se špičkovým britským ansámblem The Heliocentrics.

Podrobný program, hudební ukázky a informace o vstupném i o rozsáhlém doprovodném programu najdete na www.rachot.cz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!